sitemap    
28 juli tot en met 5 augustus 2001 te Bonn/Keulen (Duitsland)

Nederland is regerend Europees kampioen en heeft van 28 juli tot en met 5 augustus een eer te verdedigen in het Duitse Bonn. Dan worden namelijk de Europese Kampioenschappen gehouden. Vorig jaar was Orlando Stewart de grote uitblinker voor het Nederlandse team. In de finalewedstrijd tegen aartsrivaal Italië liet de Nederlandse werper zijn tegenstanders kansloos. Dit jaar zal de Nederlandse honkbalsite het evenement op de voet volgen. Houd deze site dus in de gaten voor het laatste EK-nieuws!

Uitslagen en eindstand van poule A
Uitslagen en eindstand van poule B
Klik hier voor de (kruis)finales

Nederland vecht zich met moeite naar titel
De finale tussen Nederland en ItaliŽ op het Europees Kampioenschap 2001 in Duitsland was al een feit voordat de eerste bal werd geworpen. De twee grootmachten staan de laatste vijftig jaar al elke finale tegenover elkaar. Maar geheel tegen ieders verwachting in speelde de Europese subtop met de honkbalwetten. ItaliŽ werd hier het slachtoffer van. Nederland kwam op tijd met de schrik vrij en prolongeerde zo zijn Europese titel.

Kampioensrace van dag tot dag
Het Nederlandse team heeft in Duitsland zijn Europese titel geprolongeerd. Dit kostte de ploeg van bondscoach Robert Eenhoorn opmerkelijk veel moeite. Nederland was zelfs even dichtbij uitschakeling. Lees hieronder een verslag van het Europees Kampioenschap van dag tot dag.

Vijf nieuwe namen in Oranje
Marcel Joost maakt op zijn veertigste zijn rentree in het Nederlandse team. De speler van Kinheim, die met 157 interlands recordhouder is in Nederland, is vlak voor het Europees Kampioenschap alsnog opgeroepen voor het nationale team. Andere nieuwe namen in Oranje zijn Erik Remmerswaal, Orlando Stewart, Sidney de Jong, en Eugene Henson.

Engeland bouwt aan de toekomst
Engeland had op internationaal niveau een droomstart. Tijdens het allereerste Wereld Kampioenschap in 1938 won Engeland, dat bovendien het toernooi organiseerde, de wereldtitel. Een glansrijke toekomst op internationaal niveau lag in het verschiet. De ervaring leert de Engelsen echter iets heel anders.

Rusland op bezoek bij Amerikanen
Voor de voorbereiding op het Europese Kampioenschap heeft Rusland een oefentrip naar Amerika gemaakt. De Oosteuropese ploeg speelde acht wedstrijden tegen verschillende teams uit de Northern League.

Dijkhoff mogelijk al op EK in Oranje
Robert Eenhoorn wil een linkshandige werper toevoegen aan zijn selectie voor het Europees Kampioenschap, dat eind juli in Bonn en Keulen begint. De bondscoach heeft daarvoor een in de Verenigde Staten spelende prof op het oog. Vermoedelijk de Antilliaan Radhames Dijkhoff.

Geslaagde start oefencampagne Duitsland
Duitsland is de oefencampagne voor het Europese Kampioenschap goed begonnen. Het Duitse nationale team won zijn eerste oefenwedstrijd met 14-1 van BelgiŽ. De wedstrijd werd gespeeld in Eindhoven. Voor BelgiŽ was het de eerste wedstrijd met houten knuppels.

Nieuwe honkbalstadions in Duitsland
Als voorbereiding voor het Europees Kampioenschap laat Duitsland twee nieuwe honkbalstadions maken. In Bonn wordt een nieuw complex gemaakt. In Keulen is men onlangs begonnen met de renovatie van ene bestaand honkbalstadion. Overigens zijn ook de laatste twee deelnemers aan het Europees Kamoioenschap bekend gemaakt. OekraÔne en Kroatië maken het deelnemersveld compleet. In totaal zullen twaalf teams aantreden tijdens het kampioenschap in Duitsland.

Deelnemers Europees Kampioenschap bekend
Twaalf Europese ploegen treden van 28 juli tot en met 5 augustus 2001 weer aan tijdens het Europees Kampioenschap honkbal. Dit jaar wordt het toernooi in Bonn (Duitsland) gehouden. Titelverdediger Nederland is al verzekerd van deelname. Begin februari worden de laatste twee ploegen aan het deelnemersveld toegevoegd.

Terug