sitemap    
Foto: © Rob Jelsma
maandag 31 maart tot en met zaterdag 4 april 2009 te Matino (ItaliŽ)

Als winnaar van de Europa Cup wist Kinheim het afgelopen seizoen zijn landstitel niet een tweede keer te prolongeren. Doordat Kinheim zich wel wist te plaatsen voor de Holland Series, verwierf de Haarlemse ploeg wel het recht om naar Zuid-ItaliŽ af te reizen voor deelname aan het Europese clubkampioenschap. Daar treft Kinheim onder meer de Italiaanse landskampioen. De Nederlandse honkbalsite zal dit evenement op de voet volgen. Houd deze site in de gaten voor het laatste nieuws!

Uitslagen en eindstand

Meer over het EC-toernooi in Nettuno >>


Kinheim oppermachtig naar Final Four
Corendon Kinheim heeft zich op superieure wijze geplaatst voor de Final Four. In de laatste wedstrijd van het Europa Cup-toernooi in de Zuid-Italiaanse plaats Matino hadden de honkballers van hoofdcoach Eelco Jansen geen genade met San Marino, de kampioen uit de Italiaanse Serie A1. Na negen innings zegevierde de Haarlemse ploeg met 2-8.

Slechte beurt voor Kinheim in Matino
Vier veldfouten in twee innings hebben Corendon Kinheim tijdens het Europa Cup-toernooi de das omgedaan in de belangrijke sleutelwedstrijd tegen het Italiaanse Fortitudo Bologna. De Haarlemse ploeg zag zijn voorsprong verdwijnen en kon de opgelopen achterstand niet meer goed maken. Voor Kinheim resteert in Matino nog ťťn wedstrijd. Bij winst is het team van hoofdcoach Eelco Jansen naar alle waarschijnlijkheid wel geplaatst voor de Final Four.

Eenvoudig begin voor Kinheim
Met tegenzin betrad Corendon Kinheim vanavond het veld van de plaatselijke honkbalclub in Matino. De kwaliteit van het veld in deze Zuid-Italiaanse plaats is zo slecht, dat de zes deelnemers aan de Europa Cup-toernooi gisteren weigerden te spelen. Uiteindelijk kon overeenstemming worden bereikt en begon het toernooi met een aangepast schema en een dag vertraging. Over het resultaat hoefde Kinheim niet ontevreden te zijn. Templiers Senart leverde geen enkel probleem op.

Teams weigeren te spelen op eerste dag
De organisatie van het Europa Cup-toernooi in Matino had zich de eerste dag van het honkbalevenement heel anders voorgesteld. Begin dit jaar werd de club, bij het uitblijven van andere kandidaten, door de Italiaanse bondsvoorzitter Riccardo Fraccari verrast met de vraag als gastheer op te treden voor het Europa Cup-toernooi. Matino, dat zelf uitkomt in de Serie B van de Italiaanse competitie, ging gretig in op de aanbieding om zes Europese topclubs naar het zuidelijke puntje van ItaliŽ te halen. Die keuze pakte vandaag volledig verkeerd uit en bracht daarmee de Europese honkbalbond CEB in verlegenheid.

Finales Europa Cup geschrapt
De Europese honkbalbond heeft de finalewedstrijden voor de twee Europa Cup-toernooien geschrapt. Dit betekent dat beide toernooien geen winnaars zullen opleveren. Dit heeft de CEB vandaag bekendgemaakt. Bovendien bevestigde de sportkoepel dat Matino definitief als tweede gastheer is aangewezen. Eerder werd het andere Europese clubtoernooi al aan Nettuno toegewezen.

Matino kandidaat als gastheer
Minder dan drie maanden zijn Amsterdam en Kinheim verwijderd van het Europese seizoen, maar er heeft zich nog steeds geen kandidaat gemeld voor de organisatie van de Europa Cup-poule voor Kinheim. Riccardo Fraccari, voorzitter van de Italiaanse bond FIBS, heeft nu Matino aangezocht zes topclubs uit Europa te willen ontvangen op een afstand van vierhonderd kilometer van Nettuno, waar gelijktijdig Amsterdam deelneemt aan het andere Europa Cup-toernooi.

Kinheim start tegen Tsjechen
De loting van de Technische Commissie van de Europese honkbalbond CEB heeft het Haarlemse Kinheim in zijn eerste wedstrijd gekoppeld aan Draci Brno uit TsjechiŽ. Afgelopen weekeinde kwam de Technische Commissie in het Duitse Frankfurt bijeen om de indeling van de poules vast te stellen. In 2009 worden twee Europa Cup-toernooien gespeeld. Het toernooi, waar Kinheim aan deelneemt, wordt gespeeld in Zuid-ItaliŽ. De exacte locatie moet nog door de CEB worden bepaald.

CEB draait schorsing Kinheim terug
Het Haarlemse Kinheim kan eind maart gewoon van start gaan tijdens ťťn van de twee Europa Cup-toernooien. Vandaag heeft de Europese honkbalbond CEB de schorsing teruggedraaid, die de Technische Commissie van de CEB Kinheim eerder dit jaar oplegde.

Europa Cup in april zonder Kinheim
De Europa Cup-toernooien worden in 2009 gehouden in april. Hiervoor is door de Europese honkbalbond CEB gekozen in verband met de organisatie van het wereldkampioenschap in datzelfde jaar door zeven verschillende Europese landen. De Europa Cup zal het dan in ieder geval moeten doen zonder titelverdediger Kinheim, die door de CEB een schorsing opgelegd heeft gekregen.