sitemap    
Foto: © Rob Jelsma
13 tot en met 17 juni 2007 te Hoofddorp (Nederland)

Het heeft twee jaar geduurd, maar in 2006 slaagde Pioniers er eindelijk weer in om de Cup Winners Cup in de wacht te slepen. Daarbij werden de honkballers wel geholpen door titelverdediger Rojos de Tenerife, die vlak voor de start van het toernooi zich afmeldde. Pioniers werkte probleemloos naar de eindzege toe, waardoor Nederland dit jaar weer twee toegangsbewijzen heeft voor de Cup Winners Cup. De Nederlandse honkbalsite zal dit evenement op de voet volgen. Houd deze site dus in de gaten voor het laatste nieuws!

Bekijk hier de uitslagen van poule A
Bekijk hier de uitslagen van poule B
Klik hier voor de (kruis)finales

Lees ook alles over de Europa Cup:

Fotoverslag finale Cup Winners Cup
In een finale, die werd gedomineerd door de werpers Leon Boyd (Neptunus) en Yaeko Vazquez (Sant Boi), veroverde Neptunus zijn vijfde Cup Winners Cup uit de clubgeschiedenis. Daarmee keert de Rotterdamse ploeg na drie jaar weer terug als Europees clubkampioen. Beleef de spanning en de sensatie van deze zinderende eindstrijd nu opnieuw en bekijk het fotoverslag.

Neptunus wint vijfde Cup Winners Cup
Voor de elfde keer in zeventien edities heeft een Nederlands team de Cup Winners Cup gewonnen. Vandaag was Neptunus in de finale met 0-2 te sterk voor het Spaanse Sant Boi, dat een dag eerder nog verrassend Pioniers had uitgeschakeld in de halve finales. Voor Neptunus was het zijn vijfde Cup Winners Cup-titel en de negentiende Europese hoofdprijs uit de clubgeschiedenis. Winnend werper werd Leon Boyd, die nauwelijks tegenstanders toeliet op de honken.

Derde plaats voor gastheer Pioniers
Pioniers heeft op eigen veld het toernooi om de Cup Winners Cup afgesloten met een derde plaats. De titelverdediger plaatste zich het meest overtuigend voor de halve finales, maar verslikte zich daarin in Sant Boi. Hierdoor werd de Hoofddorpse ploeg veroordeeld tot de troostfinale. Die werd vanmiddag met 11-3 gewonnen van Arrows Ostrava.

Titelverdediger Pioniers uitgeschakeld
De finale van het toernooi om de Cup Winners Cup wordt dit jaar geen Nederlands onderonsje. Nadat Neptunus zich eerder op de dag al wel verzekerde van een plaats in de eindstrijd, verslikte titelverdediger Pioniers zich vanavond in het Spaanse Sant Boi. Op eigen veld was Pioniers niet opgewassen tegen de Spaanse pitching: 0-3.

Neptunus eerste finalist
Met een klinkende 10-0 overwinning op Arrows Ostrava in de halve finales heeft Neptunus zich vanmiddag in Hoofddorp als eerste ploeg geplaatst voor de finale van het toernooi om de Cup Winners Cup. Pitcher Diegomar Markwell werkte zich door acht innings heen, terwijl tweede honkman Benjamin Dille met vier honkslagen vier van de tien punten voor zijn rekening nam. Naar alle waarschijnlijkheid staan de Rotterdamse honkballers morgen in de finale tegenover titelverdediger Pioniers.

Pioniers tweede Nederlandse poulewinnaar
Na Neptunus is Pioniers vanavond de tweede Nederlandse poulewinnaar geworden. De titelverdediger plaatste zich met overmacht voor de halve finales van morgen. Pioniers verloeg in zijn derde en laatste poulewedstrijd Apollo Bratislava uit Slowakijke met 16-4. Morgen treffen de Hoofddorpse honkballers in de halve eindstrijd het Spaanse team van Sant Boi.

Neptunus nog altijd ongeslagen
Neptunus heeft zijn aantal opeenvolgende overwinningen in de Cup Winners Cup verlengd tot achttien. Vanavond won de Rotterdamse ploeg zijn derde duel van dit toernooi en zijn tweede op deze dag. In een rechtstreeks duel om de poulewinst in poule B werd het Spaanse Sant Boi eenvoudig opzij geschoven: 14-4.

Neptunus wint ook tweede duel
Met veertien honkslagen, waaronder een driepunten-homerun van Jeffey Arends, heeft Neptuns zich eenvoudig voorbij Barracudas Montpellier gemept. Voor Neptunus namen Martijn Nijhoff en Gregory Gustina plaats op de heuvel. De twee pitchers stonden samen zeven honkslagen toe. Later vandaag speelt Neptunus tegen het Spaanse Sant Boi om de poulewinst.

Pioniers snel klaar met Litouwse ploeg
Met voor de tweede keer in drie dagen tijd een 14-2 overwinning staat titelverdediger Pioniers met één been in de halve finales. Nadat op de openingsdag al het Tsjechische Arrows Ostrava met 2-14 werd verslagen, werd vandaag ook Kaunas Lituanica met dezelfde cijfers aan de zegekar gebonden. Voor deze Litouwse ploeg was het de eerste nederlaag in twee wedstrijden.

Sant Boi nog ongeslagen
Het Spaanse Sant Boi heeft ook zijn tweede wedstrijd gewonnen in de strijd om de Cup Winners Cup. In Hoofddorp versloeg het team de Duitsers van Regensburg Legionäre. Daarmee is Sant Boi naar alle waarschijnlijkheid het eerste team dat zich heeft geplaatst voor de halve finales. De Nederlandse clubs Pioniers en Neptunus kwamen vandaag niet in actie.

Pioniers begint voortvarend
Titelverdediger Pioniers is het toernooi om de Cup Winners Cup op eigen veld met een ruime overwinning begonnen. In zeven innings versloeg de gastheer in Hoofddorp het Tsjechische Arrows Ostrava met 2-14. Daarmee gaat Pioniers direct aan de leiding in poule A. Morgen speelt Pioniers tegen het eveneens nog ongeslagen Kaunas Lituanica uit Litouwen.

Shut-out voor Neptunus
Viervoudig Cup Winners Cup-winnaar Neptunus is het Europese bekertoernooi in Hoofddorp begonnen met een shut-out. In de wedstrijd tegen Regensburg Legionäre beslisten de veldfouten in de Duitse defensie de wedstrijd. Neptunus profiteerde hier gretig van en liep uiteindelijk uit naar de 8-0 overwinning. Bij de Rotterdammers startte international Jurjen van Zijl op de heuvel. De honkballers van hoofdcoach Eric de Bruin nemen het nu morgen op tegen het Franse Barracudas Montpellier.

Cup Winners Cup begonnen
De Cup Winners Cup is van start gegaan. De strijd tussen de Europese bekerwinnaars in Hoofddorp brengt onder meer titelverdediger Pioniers en de Nederlandse favoriet Neptunus in het veld. Het Litouwse Kaunas Lituanica en Spaanse Sant Boi werden in Hoofddorp de eerste winnaars. Later vandaag komen ook de twee Nederlandse clubs nog in actie.

Neptunus grote favoriet tijdens CWC
Niet titelverdediger Pioniers, maar landgenoot Neptunus lijkt de grote favoriet voor de titel tijdens de aankomende Cup Winners Cup. In Hoofddorp strijden van woensdag 13 tot en met zondag 17 juni acht teams om de hoofdprijs. De kans is groot dat de finale voor het eerst sinds 2003 weer een Nederlands onderonsje gaat worden.

Pioniers opent tegen Tsjechen
Titelverdediger Pioniers begint de Cup Winners Cup op eigen veld tegen de Tsjechische bekerwinnaar Arrows Ostrava. Dat is de uitkomst van de loting, die vanochtend door de Europese honkbalbond CEB in Tsjechië is verricht. Neptunus treft op de openingsdag het Duitse Regensburg Legionäre.

Geen Italiaans team in Hoofddorp
Tijdens de Cup Winners Cup, dat van 13 tot en met 17 juni 2007 in Hoofddorp wordt gehouden, neemt geen Italiaans team deel. Pioniers had hiervoor een voorstel neergelegd bij de Europese honkbalbond CEB. Tijdens de bestuursvergadering in Zagreb bleek gisteravond echter dat geen enkel Italiaans team bereid was om naar Hoofddorp af te reizen voor de Cup Winners Cup. Neptunus krijgt hierdoor geen kans om alsnog uit te komen in het toernooi om de Europa Cup en neemt dus gewoon deel aan het toernooi in Hoofddorp.

Clubs willen opzet EC wijzigen
Pioniers wil komend jaar ook een Italiaans team in de Cup Winners Cup, het Europese clubtoernooi voor bekerwinnaars. De Hoofddorpse ploeg, die de organisatie toegewezen heeft gekregen voor het toernooi van 2007, voert daarover gesprekken met de Europese honkbalbond CEB. Neptunus heeft een voorstel neergelegd om in het vervolg altijd twee Nederlandse en twee Italiaanse clubs deel te laten nemen aan de Europa Cup voor landskampioenen.