sitemap    
Jochem Theunissen in actie tegen Croydon Pirates
Foto: © Roger Huys
14 tot en met 18 juni 2006 te Praag (Tsjechië)

Oppermachtig wist Pioniers zich in 2005 te plaatsen voor de finale van de Cup Winners Cup. Maar voor de tweede maal op rij moesten de honkballers uit Hoofddorp hun meerdere erkennen in het Spaanse Rojos de Tenerife. Hierdoor bleef een herhaling van het succes uit 2003 uit. Toen won Pioniers de titel. In 2006 krijgt Pioniers een nieuwe kans. Omdat Neptunus, winnaar van de KNBSB Cup, tevens landskampioen werd, mag Pioniers als de nummer twee uit de reguliere competitie in Praag in actie komen.

Bekijk hier de uitslagen van poule A
Bekijk hier de uitslagen van poule B
Klik hier voor de (kruis)finales

Lees ook alles over de Europa Cup:

Pioniers herovert Cup Winners Cup
Het heeft drie jaar geduurd, maar de Cup Winners Cup gaat weer mee naar Hoofddorp. Pioniers heeft voor de tweede maal in de clubhistorie de Cup Winners Cup gewonnen. In de finale werd vandaag probleemloos ook de laatste horde genomen. Savigny sur Orge werd met 10-0 verslagen. Eerder was Pioniers ook al de sterkste in 2003. Ook de afgelopen twee jaar stond Pioniers in de finale, maar beide keren bleek Rojos de Tenerife te sterk.

Pioniers probleemloos naar de finale
Zoals verwacht heeft Pioniers zonder problemen de finale bereikt van de Cup Winners Cup. Door het wegvallen van titelverdediger Rojos de Tenerife ondervindt de ploeg uit Hoofddorp nauwelijks tegenstand. Via zeges op Savigny sur Orge (5-12) en Antwerp Eagles (21-1) plaatste Pioniers zich voor de halve finales. Hierin werd vandaag Lituanica Kaunas zonder enige moeite opzij geschoven. In zeven innings werd de ploeg met 18-0 vernederd. Morgen treft de ploeg van hoofdcoach Trevor Rooper in de finale opnieuw het Franse Savigny sur Orge.

FC Barcelona nog altijd ongeslagen
Na het wegvallen van de Spaanse titelverdediger Rojos de Tenerife lijkt Pioniers de zwaarste kluif te krijgen aan FC Barcelona, de andere Spaanse ploeg in de Cup Winners Cup. Waar Pioniers zijn twee wedstrijden in poule A won, bleef Barcelona in de andere poule ongeslagen. Met een 8-3 overwinning verschaften de Spaanse honkballers vandaag niet alleen zichzelf toegang tot de finale, maar namen zij in hun kielzog ook Lituanica Kaunas uit Litouwen mee.

Pioniers naar halve finales
De honkballers van Pioniers hebben zich overtuigend geplaatst voor de halve finales van de Cup Winners Cup. In het Tsjechische Praag was Antwerp Eagles geen enkele partij. Na zes innings had de ploeg uit Hoofddorp al 21 punten verzameld. Omdat de Belgische honkballers niet verder kwamen dan één run, werd de wedstrijd vroegtijdig beëindigd. Pioniers heeft nu morgen een rustdag, alvorens de ploeg zaterdag in de halve finales aantreed tegen de nummer twee uit poule A.

Pioniers eenvoudig naar eerste winst
Pioniers heeft zijn eerste wedstrijd in de strijd om de Cup Winners Cup zonder problemen gewonnen. De honkballers uit Hoofddorp hadden weinig moeite met het Franse Savigny sur Orge. Na negen innings was het 5-12 voor Pioniers. Door deze zege staat Pioniers al met één been in de halve finale.

Titelverdediger trekt zich terug
De Spaanse titelverdediger Rojos de Tenerife is niet in Praag verschenen voor deelname aan de Cup Winners Cup. Hoewel de Spaanse club zich officieel niet heeft afgemeld, neemt de ploeg dus niet deel aan het Europese clubtoernooi voor bekerwinnaars. Daarmee is Rojos de Tenerife het tweede team dat afziet van deelname aan het Europese toernooi. Eerder meldde ook al het Britse Bracknell Blazers zich af.

Minder buitenlandse spelers per team
De Europese honkbalbond CEB heeft een nieuwe regel in het leven geroepen waardoor de teams in de Europese clubtoernooien niet meer dan drie buitenlandse spelers in hun selectie mogen opnemen. Voor de Nederlandse teams Neptunus en Pioniers heeft deze nieuwe maatregel weinig gevolgen. Voor de Spaanse titelverdediger Rojos de Tenerife is dit wel een flinke aderlating. Deze ploeg reisde de afgelopen twee jaar met een flink vreemdelingenlegioen af naar de Cup Winners Cup.

Pioniers in één poule met titelverdediger
Pioniers, de enige Nederlandse deelnemer aan het toernooi om de Cup Winners Cup, is in één poule ingedeeld met de titelverdediger Rojos de Tenerife uit Spanje. Dat werd afgelopen weekeinde duidelijk na de loting tijdens het congres van de Europese honkbalbond CEB in Stockholm (Zweden).