sitemap    
14 tot en met 18 juni 2005 te Antwerpen (BelgiŽ)

Sinds 1999 was de Europa Cup II al in Nederlandse handen. In dat jaar won Neptunus de finale. Na de Rotterdamse ploeg schreven ook HCAW, Kinheim en Pioniers dit toernooi op hun naam. In de laatste editie was echter het Spaanse Rojos de Tenerife verrassend de sterkste. Door een 0-6 zege op Pioniers in de finale veroverde de Spaanse ploeg voor het eerst in de historie de Cup Winners Cup. Dit jaar krijgt verliezend finalist Pioniers zijn revanche. Het toernooi wordt gehouden op de velden van Mortsel Stars en Borgerhout Squirrels in BelgiŽ.

Bekijk hier de uitslagen van poule A
Bekijk hier de uitslagen van poule B
Klik hier voor de (kruis)finales

Lees ook alles over de Europa Cup:

Pioniers verliest opnieuw in finale
Het is Pioniers niet gelukt om revanche te nemen op titelverdediger Rojos de Tenerife. Deze Spaanse ploeg veroverde vorig jaar ten koste van Pioniers de Cup Winners Cup. Vandaag stonden beide ploegen in het Belgische Borgerhout opnieuw tegenover elkaar in de finale. En opnieuw was de ploeg uit Hoofddorp niet opgewassen tegen Rojos de Tenerife.

Pioniers opnieuw in finale
Pioniers heeft zich voor het derde jaar op rij geplaatst voor de finale van de Cup Winners Cup. In de halve finale van het toernooi om de Europa Cup II had de ploeg van hoofdcoach Robert Klaver geen enkele moeite met het Britse Croydon Pirates (18-3). In de andere halve finale verzekerde ook titelverdediger Rojos de Tenerife zich van een plaats in de eindstrijd.

Pioniers naar halve finale
Zoals verwacht hebben de honkballers van Pioniers de halve finale van de Cup Winners Cup bereikt. De Hoofddorpse ploeg verloor in de voorrondes geen enkele wedstrijd. Na tweemaal met 15-1 te hebben gewonnen, werd in de laatste poulewedstrijd ook Technika Brno aan de zegekar gebonden. Opnieuw won de ploeg van hoofdcoach Robert Klaver met grote cijfers: 0-12.

Opnieuw winst voor Pioniers
De honkballers van Pioniers liggen nog altijd op schema voor de halve finale van de Cup Winners Cup. De Hoofddorpse ploeg won ook zijn tweede wedstrijd met 15-1, nadat gisteren al met dezelfde cijfers van Ciudad Amaya Pamplona werd gewonnen. Ditmaal was de Belgische Pioniers landskampioen Brasschaat Braves het slachtoffer. Pioniers is nu ťťn zege verwijderd van een plaats in de halve finale.

Pioniers begint met een zege
Pioniers is het toernooi om de Cup Winners Cup in BelgiŽ met een ruime overwinning begonnen. De verliezend finalist van vorig jaar had in zijn eerste duel weinig problemen met het Spaanse Ciudad Amaya Pamplona. Pioniers won overtuigend met 1-15. Ook titelverdediger Rojos de Tenerife won zijn eerste wedstrijd.

Pioniers enige Nederlandse team in Cup Winners Cup
Rojos de Tenerife zorgde in 2004 voor een grote stunt. Als eerste Spaanse ploeg won het team de Cup Winners Cup. Sinds 1999 was deze hoofdprijs al in Nederlandse handen. In dat jaar won Neptunus de finale. Na de Rotterdamse ploeg schreven ook HCAW, Kinheim en Pioniers dit toernooi op hun naam. In 2005 is Pioniers het enige Nederlandse team in de Cup Winners Cup.

Terug