sitemap    
16 tot en met 20 juni 2004 te Den Haag (Nederland)

Sinds 1999 is de Europa Cup II al in Nederlandse handen. In dat jaar won Neptunus de finale. Na de Rotterdamse ploeg schreven ook HCAW, Kinheim en Pioniers dit toernooi op hun naam. Pioniers was in de laatste editie de sterkste. Van de dertien keer dat het Europa Cup II-toernooi werd gehouden ging de titel negenmaal naar een Nederlandse ploeg. Ook in 2004 is Nederland opnieuw favoriet. Tijdens de veertiende editie zullen Pioniers en Tornado's aan het toernooi, dat in Den Haag wordt gehouden, deelnemen.

Uitslagen en eindstand van poule A
Uitslagen en eindstand van poule B
Klik hier voor de (kruis)finales

Lees ook alles over de Europa Cup:

Rojos de Tenerife eerste Spaanse EC II-winnaar
Rojos de Tenerife heeft voor de tweede keer in één week titelverdediger Pioniers in de strijd om de Europa Cup II verslagen. Door een 0-6 zege in de finale veroverde de Spaanse ploeg voor het eerst in de historie de Cup Winners Cup. In Den Haag was de slagploeg van Pioniers niet opgewassen tegen de werper José Blanco.

Derde plaats voor Tornado's
Het Spaanse Rojos de Tenerife heeft zich ongeslagen geplaatst voor de finale van het toernooi om de Europa Cup II. De ploeg verloor dit toernooi nog geen enkele wedstrijd en lijkt hiermee de grootste favoriet voor de eindzege. In de finale staat Rojos de Tenerife morgenmiddag tegenover titelverdediger Pioniers.

Rojos de Tenerife ongeslagen naar finale
Door middel van een 4-3 zege op Technika Brno heeft Tornado's zich op eigen veld verzekerd van de derde plaats in de strijd om de Europa Cup II. Een dag eerder verloor de Haagse ploeg met 3-10 van Pioniers, waardoor Tornado's de finale misliep. Van de Tsjechische honkballers uit Brno won de Nederlandse hoofdklasser vandaag in de strijd om de bronzen medaille wel.

Pioniers te sterk voor Tornado's
Pioniers heeft zich voor het tweede jaar op rij geplaatst voor de finale van het toernooi om de Europa Cup II. De titelverdediger, die vorig jaar tegenover Kinheim in de finale stond, was vandaag in de halve eindstrijd met 3-10 te sterk voor landgenoot Tornado's.

Tornado's voldoet aan sportieve plicht
Tornado's heeft zich door middel van een ruime 5-16 overwinning op Technika Brno als groepswinnaar geplaatst voor de halve finale. De Haagse honkballers ontlopen daarmee in de halve eindstrijd de gevaarlijke slagploeg van Rojos de Tenerife. Daarentegen moet Tornado's het morgen wel opnemen tegen titelverdediger Pioniers.

Duitse speler naar ziekenhuis
Regensburg Legionäre boekte vandaag zijn eerste overwinning in het toernooi om de Europa Cup II. In Den Haag werd met 4-2 van Windsor Bears gewonnen. Tijdens het duel viel buitenvelder Daniel Schober uit. Hij moest voor onderzoek naar het ziekenhuis.

Pioniers onderuit tegen Rojos de Tenerife
Pioniers is er niet in geslaagd de eerste plaats in poule A te veroveren. De titelverdediger uit Hoofddorp was niet opgewassen tegen de sterke slagploeg van Rojos de Tenerife. Pioniers zal hierdoor als de nummer twee uit zijn poule naar de halve finale gaan. De kans is groot dat de honkballers van hoofdcoach Robert Klaver hierdoor al in de halve finale tegenover Tornado's komen te staan.

Punt van Sprott voldoende voor halve finale
Het eerste gescoorde punt van Tornado's in de eerste wedstrijd van het toernooi om de Europea Cup II tegen Savigny sur Orge blijkt een hele belangrijke te zijn geworden. De run van midvelder Jeffrey Sprott in de achtste inning is namelijk voldoende gebleken voor een plaats in de halve finale.

Pioniers begint voortvarend
Voor het eerst in de geschiedenis won Pioniers vorig seizoen een Europese hoofdprijs. De ploeg uit Hoofddorp zegevierde in de finale over titelverdediger Kinheim en legde zo beslag op de Europa Cup II. In eigen land proberen de honkballers van hoofdcoach Robert Klaver momenteel deze titel te verdedigen. Pioniers is het toernooi voortvarend gestart. Vandaag werd ook Regensburg Legionäre verslagen.

Pioniers wint probleemloos van Windsor Bears
Slechts drie honkslagen in zeven inningen hoefden de Pioniers-werpers Julian Lampe en Tommy van Limburg te incasseren. Dit aantal stond in schril contrast met de vijftien hits van de Hoofddorpse slagploeg. Pioniers speelde hierdoor probleemloos naar zijn eerste zege van het toernooi toe: 12-1.

Tornado's ontsnapt aan nederlaag
Het had niet veel gescheeld of Tornado's was op eigen veld het toernooi om de Europa Cup II gestart met een nederlaag. Tegen het Franse Savigny sur Orge slaagde de Haagse ploeg er maar niet in om te scoren. Pas in de slotfase stelde Tornado's de overwinning veilig.

Balashikha Moskou niet naar EC II
Het Russische Balashikha Moskou zal vanaf woensdag 16 juni niet deelnemen aan de strijd om de Europa Cup II. De ploeg kan de financiën voor de trip naar Nederland niet rond krijgen. De Cup Winners Cup wordt van maandag 15 tot en met zondag 20 juni in Den Haag gehouden.

Pioniers begint tegen Windsor Bears
Titelverdediger Pioniers begint het toernooi om de Europa Cup II woensdag 16 juni tegen Windsor Bears uit Groot-Brittannië. Op diezelfde dag treedt Tornado's aan tegen het Franse Savigny sur Orge. Het toernooi wordt van 16 tot en met 20 juni in Den Haag gehouden.

Organisatie EC II-toernooi naar Tornado's
Tornado's zal het toernooi om de Cup Winners Cup, van 16 tot en met 20 juni dit jaar, organiseren. In eerste instantie was ook Frankrijk in de race voor de organisatie van het evenement. Dankzij steun van de gemeente Den Haag, Den Haag Topsport en meerdere Haagse bedrijven is het mogelijk om dit toernooi in Den Haag te organiseren.

Terug