sitemap    
18 tot en met 22 juni 2003 te St. Boi/Barcelona (Spanje)

De finale van het Europa Cup II-toernooi in 2002 ging tussen de Nederlandse deelnemers Kinheim en Tornado's. Het leverde uiteindelijk een 6-2 zege op voor Kinheim, dat hierdoor met succes zijn titel wist te verdedigen. De overwinning in de eindstrijd betekende voor Kinheim de derde Europa Cup II-zege. Dit jaar nemen Kinheim en Pioniers deel aan de strijd om de Cup Winners Cup. De Nederlandse honkbalsite zal het evenement op de voet volgen. Houd deze site dus in de gaten voor het laatste EC II-nieuws!

Uitslagen en eindstand van poule A
Uitslagen en eindstand van poule B
Klik hier voor de (kruis)finales

Lees ook alles over de Europa Cup:

Pioniers wint Europa Cup II
Pioniers heeft voor het eerst in zijn bestaan de Europa Cup II gewonnen. De ploeg uit Hoofddorp, in het Spaanse Sant Boi de grootste favoriet voor de hoofdprijs, was in de finale met 3-11 te sterk voor Kinheim.

Pioniers in thriller naar finale
Na Kinheim heeft ook Pioniers zich vandaag geplaatst voor de finale van het Europa Cup II-toernooi. Zoals verwacht bleef Pioniers ook in de wedstrijd tegen het Spaanse St. Boi ongeslagen. De ploeg uit Hoofddorp won met 8-7. De ploeg had hier echter wel veertien inningen voor nodig.

Kinheim probleemloos door naar eindstrijd
Kinheim heeft zonder al teveel moeite de finale bereikt van het Europa Cup II-toernooi. De titelverdediger was in de halve finale met 3-0 te sterk voor CSC VVS Balashikha. In de finale staat Kinheim tegenover de winnaar in het duel tussen Pioniers en St. Boi.

Kinheim naar halve finale
Door een goed optreden van werper Jerry Breek heeft Kinheim vandaag ook zijn derde wedstrijd gewonnen tijdens het Europa Cup II-toernooi. De Haarlemse ploeg was met 7-0 te sterk voor Huskies Rouen.

Pioniers wint ook derde wedstrijd
Pioniers heeft ook zijn derde wedstrijd gewonnen in de strijd om de Europa Cup II. De ploeg uit Hoofddorp behaalde een benauwde zege op het Duitse Regensburg Legionšre. Pioniers was met 1-3 te sterk.

Kinheim blijft ongeslagen
Ook in zijn tweede wedstrijd is Kinheim ongeslagen gebleven. De Haarlemse ploeg, die zijn titel in Spanje verdedigt, won vandaag van St. Boi. De organiserende vereniging werd met 1-7 aan de zegekar gebonden. Grote man bij Kinheim was de vijftienjarige Gregory Halman.

Pioniers bereikt halve finale
Pioniers heeft de halve finale van het Europa Cup II-toernooi bereikt. De Nederlandse ploeg boekte vandaag zijn tweede overwinning van het toernooi. Hard Bulls uit Oostenrijk werd met 21-1 weggespeeld.

Kinheim opent toernooi met ruime zege
Nadat eerder op de dag Pioniers al zijn eerste overwinning had geboekt in de strijd om de Europa Cup II was vandaag ook Kinheim succesvol. In poule A versloegen de honkballers uit Haarlem Vindija Varazdin uit KroatiŽ met 13-0.

Goed begin voor Pioniers
Pioniers is zijn Europa Cup-avontuur begonnen met een kleine overwinning op CSC VVS Balashikha uit Rusland. De Nederlandse ploeg, de grootste favoriet voor de titel, was met 3-5 te sterk voor Balashikha.

Pioniers overklast Kinheim in generale repetitie
Driemaal in de laatste vier jaar stond Kinheim in de finale van het Europa Cup II-toernooi. De laatste twee jaren won de Haarlemse ploeg de eindstrijd. Komend weekeinde start Kinheim met Pioniers aan een nieuw Europees avontuur. Hoewel Kinheim titelverdediger is, lijkt Pioniers de beste kansen te hebben. Gisteravond stonden beide ploegen tegenover elkaar tijdens een generale repetitie.

Kinheim op weg naar record
Kinheim begint het Europa Cup II toernooi op woensdag 18 juni met een wedstrijd tegen het Kroaatse Vindija Varazdin. De Haarlemse ploeg verdedigt in Spanje voor de tweede keer op rij zijn titel. Op diezelfde dag speelt Pioniers zijn openingswedstrijd tegen CSC VVS Balashikha uit Rusland.

Terug