sitemap    
19 tot en met 23 juni 2002 te Regensburg (Duitsland)

Een grandslam-homerun van Kinheim-speler Marcel Joost zorgde ervoor dat HCAW zijn titel niet kon prolongeren. In plaats van de Bussumse ploeg ging het Haarlemse Kinheim er met de titel vandoor. In 2002 mag Nederland hierdoor opnieuw twee teams afvaardigen. Dit zijn Kinheim en de Tornado's. De Nederlandse honkbalsite zal het evenement op de voet volgen. Houd deze site dus in de gaten voor het laatste EC II-nieuws!

Klik hier voor de (kruis)finales

Klik hier voor het programma van poule A
Klik hier voor het programma van poule B
Lees ook alles over de Europa Cup I:

Kinheim verslaat Tornado's in eindstrijd
Kinheim heeft met succes zijn titel tijdens het Europa Cup II-toernooi verdedigd. De Haarlemse ploeg bleef in de finale Tornado's met 6-2 de baas, waardoor Kinheim de titel weer mee terug naar Haarlem kan nemen. Vorig jaar won Kinheim in de finale van HCAW.

Kinheim en Tornado's naar finale
Kinheim heeft zich geplaatst voor de finale van het Europa Cup II-toernooi. De Haarlemse ploeg was vandaag in de halve finale met 3-2 te sterk voor Brasschaat Braves. Grote man bij Kinheim was aangewezen slagman Marcel Joost. Hij sloeg in de zesde inning de bal over de hekken, goed voor twee punten. In de finale treft de titelverdediger Tornado's. De Haagse plaatste zich voor de eindstrijd door een 9-1 zege op Regensburg Legionaire.

Tornado's en Kinheim poulewinnaar
Voor Tornado's en Kinheim kon er vandaag al niet veel meer mis gaan. Beide ploegen waren nog ongeslagen en konden alleen nog door hele ruime nederlagen de kruisfinales missen. De Nederlandse clubs namen echter het zeker voor het onzekere en wonnen ook hun laatste groepswedstrijd. Kinheim deed dat in stijl: 0-20. Tornado's was met 4-3 te sterk voor Technika Brno.

Kinheim blijft ongeslagen
Na twee wedstrijden is Kinheim nog altijd ongeslagen in Poule A van het Europa Cup II-toernooi. Nadat de titelverdediger gisteren al met 0-10 van Regensburg Legionaire had gewonnen, was Kinheim vandaag met 10-2 te sterk voor Arga Burlada uit Spanje. De Haarlemse ploeg gaat door dit resultaat alleen aan de leiding in zijn poule.

Goed begin voor Tornado's en Kinheim
Voor Tornado's en Kinheim staat een zware taak op het programma. Beide ploegen hebben in de reguliere competitie te maken met vormverlies. Tijdens het Europa Cup II-toernooi in het Duitse Regensburg moeten de twee ploegen hun vorm op tijd proberen terug te vinden. Op de eerste dag leek de missie geslaagd. Tornado's en titelverdediger Kinheim wonnen hun eerste wedstrijd.

Nederlandse clubs favoriet door afwezigheid Italianen
De kans dat de finale om de Europa Cup II net als vorig jaar opnieuw een Nederlands onderonsje gaat worden, is door de afzegging van de Italianen een stuk groter geworden. De Nederlandse deelnemers Kinheim en de Tornado's lijken nu de grootste favorieten voor de titel.

Terug