sitemap    
20 juni tot en met 24 juni 2001 te Bussum

Als vijfde Nederlandse club veroverde HCAW het vorige seizoen een Europa Cup. In Italië bemachtigde de Bussumse ploeg de Cup Winners Cup. Mede door de Europa Cup I-winst van Neptunus, was Nederland succesvol in de EC-toernooien. Dit jaar heeft HCAW dus voor het eerst een Europese titel te verdedigen. En dat zal moeilijk worden, want er is zware concurrentie. Niet alleen van de Italiaanse deelnemers, maar ook van Kinheim. De ploeg uit Haarlem heeft door de klassering in de Nederlandse competitie eveneens een plaats in een Europa Cup vervorven. Daarmee is het totaal van Nederlandse deelnemers vier. ADO en Neptunus strijden namelijk om de Europa Cup.
Dit jaar zal de Nederlandse honkbalsite het evenement op de voet volgen. Houd deze site dus in de gaten voor het laatste EC II-nieuws!

Uitslagen en eindstand van poule A
Uitslagen en eindstand van poule B
Klik hier voor de (kruis)finales

Lees ook alles over de Europa Cup:

'Kinheim met twee vingers in de neus naar titel'
Voor de tweede keer in de geschiedenis van de club heeft Kinheim de Europa Cup II in de wacht gesleept. Aangewezen slagman Marcel Joost en werper Patrick Beljaards hadden beide een groot aandeel in de 6-0 overwinning op HCAW in de finale. "Het ging soepel", blikt Beljaards terug.

Kinheim verovert Europa Cup II
Het is HCAW niet gelukt om de Cup Winners Cup te prolongeren. De ploeg uit Bussum verloor in de finale van het Europa Cup II-toernooi met 6-0 van landgenoot Kinheim. De overwinning was vooral te danken aan een grand slam van Marcel Joost.

Europa Cup II wordt Nederlands feestje
De Europa Cup II blijft in Nederland. Zondag spelen bekerhouder HCAW en Kinheim in de finale van dit toernooi om de hoofdprijs. Beide ploegen wisten hun wedstrijd in de halve finale gemakkelijk te winnen. Vooral HCAW presteerde goed (7-2) tegen Parma, de Italiaanse ploeg die een dag eerder nog nipt van Kinheim had verloren.

Kinheim en HCAW beide poulewinnaar
Kinheim en HCAW zijn beide poulewinnaar geworden van het Europa Cup II-toernooi. HCAW won de laatste wedstrijd gemakkelijk met 0-13 van Kelteks Karlovac. Kinheim won in een sinderende strijd met 5-4 van het Italiaanse Parma. De Haarlemse ploeg haalde de winst pas in het einde van de wedstrijd binnen. Ondanks een blessure, hield pitcher Eelco Jansen de Italianen toch zeven inningen lang in bedwang. "Dat was goed gegokt," blikt Jansen na afloop terug op de keuze van coach Bernie Beckman om hem toch naar de heuvel te sturen.

HCAW door naar halve finale
HCAW kan zich alvast richten op de zware wedstrijd van zaterdag, waarin de ploeg tegen Parma of Kinheim zal moeten spelen om een plaats in de finale. De Bussumse ploeg won donderdag namelijk zijn tweede wedstrijd op rij. Ditmaal moest de Spaanse tegenstander Arga Burlada het onderspit delven (8-4). Kinheim had vandaag een rustdag.

Kinheim en HCAW winnen gemakkelijk
Kinheim en HCAW zijn allebei het Europa Cup II-toernooi met ruime overwinningen begonnen. HCAW won van het Tsjechische Rychory Mlade, terwijl Kinheim opende met winst op het Duitse Mainz Athletics. Beide teams zijn geen echte titelkandidaten en dus konden de Nederlandse clubs gemakkelijk winnen.

HCAW gaat voor tweede Cup
Het vorige seizoen behaalde HCAW voor het eerst een Europese beker binnen. In Italië veroverde de ploeg als derde Nederandse team op rij de Cup Winners Cup. Neptunus won de beker de twee jaar daarvoor. Dit jaar organiseert HCAW zelf het toernooi. Kinheim is de tweede deelnemer aan de Europa Cup II, die van 20 juni tot en met 24 juni in Bussum wordt gehouden.

Terug