sitemap    
Europan Champions Cup Qualifier Twaalf teams uit Europa strijden tijdens twee toernooien om kwalificatie voor de European Champions Cup. De toernooien worden gehouden van maandag 3 tot en met zaterdag 8 juni 2013. Nederland vaardigt twee teams af. Corendon Kinheim reist af naar het Spaanse Barcelona, L&D Amsterdam komt in actie in het Duitse Regensburg.

Nederlandse clubs openen tegen Italianen
De Nederlandse landskampioen Corendon Kinheim opent de Europa Cup met een wedstrijd tegen het Italiaanse Telemarket Rimini. Dat is de uikomst van de loting, die de Europese honkbalbond CEB heeft verricht. L&D Amsterdam, de andere Nederlandse deelnemer aan het toernooi, start tegen het sterke Fortitudo Bologna. Bologna werd vorig jaar nog winnaar van de vijfde Final Four.

Nieuwe opzet voor Europees clubkampioenschap
De Europese honkbalbond CEB heeft de nieuwe opzet bekendgemaakt voor de strijd om de European Champions Cup. De toernooiopzet werd dit jaar onderwerp van discussie toen de Final Four in eerste instantie werd afgelast, maar later alsnog werd gespeeld. De CEB heeft daarnaast de speelsteden toegewezen. Landskampioen Kinheim moet afreizen Spanje, terwijl L&D Amsterdam is ingedeeld in een poule in Duitsland.