sitemap    
Foto: © Rob Jelsma
dinsdag 1 t/m zondag 6 juni 2010 te Rotterdam en Brno

DOOR Neptunus en Konica Minolta Pioniers zijn in 2010 de Nederlandse deelnemers aan de twee Europa Cup-toernooien. Neptunus en Pioniers verzekerden zich van deelname door plaatsing voor de Holland Series. De Rotterdamse honkballers wonnen uiteindelijk de strijd om het Nederlandse landskampioenschap en zijn in 2010 bovendien ťťn van de twee gastheren voor het Europa Cup-toernooi. Pioniers reist voor het Europese clubtoernooi af naar het Tsjechische Brno. De Nederlandse honkbalsite zal dit evenement op de voet volgen. Houd deze site in de gaten voor het laatste nieuws!

Uitslagen Rotterdam
Uitslagen Brno


DOOR Neptunus - Telemarket Rimini >>
Hoboken Pioneers - DOOR Neptunus >>
Savigny Lions - DOOR Neptunus >>
T&A San Marino - DOOR Neptunus >>
Savigny Lions - Hoboken Pioneers >>
DOOR Neptunus - Tenerife Marlins >>
Telemarket Rimini - Savigny Lions >>
Pioniers op slotdag uitgeschakeld
Konica Minolta Pioniers heeft het Europa Cup-toernooi afgesloten met een nederlaag tegen Heidenheim Heidekopfe. De Hoofddorpse ploeg had vandaag in het Tsjechische Brno alleen aan een ruime overwinning voldoende om zich te plaatsen voor de Final Four. In die opdracht slaagde de Hoofddorpse ploeg niet.

Geen Final Four voor Neptunus
DOOR Neptunus is er niet in geslaagd kwalificatie af te dwingen voor de Final Four, de strijd om het Europese clubkampioenschap die in september in Barcelona wordt gespeeld. Vanmiddag verloor de Nederlandse landskampioen met klein verschil van Telemarket Rimini. Deze Italiaanse honkballers waren al zeker van deelname aan de Final Four.

Wat zijn de kansen voor Neptunus en Pioniers?
De Nederlandse deelnemers aan de twee Europa Cup-toernooien leden vandaag allebei een gevoelig verlies. Daardoor zijn de twee teams afhankelijk geworden van de resultaten van de overige ploegen op de slotdag van de twee clubtoernooien. Hoe kunnen DOOR Neptunus en Konica Minolta Pioniers zich morgen plaatsen voor de Final Four? Hieronder de meest voor de hand liggende scenario's.

Opnieuw verlies voor DOOR Neptunus
In navolging van Konica Minolta Pioniers heeft ook DOOR Neptunus het zich vandaag onnodig lastig gemaakt. De Nederlandse landskampioen verslikte zich met 1-0 in het Belgische Hoboken Pioneers en kan zich hiermee hoogstwaarschijnlijk ook niet meer direct plaatsen voor de Final Four. Het was al de tweede nederlaag voor gastheer DOOR Neptunus dit toernooi.

Pioniers verliest tie-breaker
De kansen van Konica Minolta Pioniers op kwalificatie voor de Final Four zijn vandaag een stuk afgenomen. De Hoofddorpse ploeg werd vanmiddag, na Fortitudo Bologna, het tweede slachtoffer van de dadendrang van gastheer Draci Brno. In TsjechiŽ liep Pioniers in een zinderende verlenging tegen een zeer kostbare 10-14 nederlaag op en is de ploeg de kans op directe plaatsing voor de Final Four hoogstwaarschijnlijk misgelopen.


  • Volle buit voor Pioniers
  • DOOR Neptunus doet goede zaken
  • Pioniers snel klaar met Rouen Huskies
  • Ruzic houdt Neptunus in de race
  • Pioniers onderuit na walk-off homerun
  • Slechte start DOOR Neptunus
  • Eerste wedstrijd Pioniers uitgesteld
  • CEB maakt lotingen bekend
  • Neptunus gastheer Europa Cup