sitemap    
Van 13 tot en met 17 juni 2000 werd in San Marino en Rimini het Europa Cup I-toernooi gespeeld. De enige Nederlandse deelname hierin kwam van het Rotterdamse DOOR Neptunus. Nederland had recht op een tweede club omdat Neptunus vorig jaar deze beker won, maar daar bleek geen interesse voor te bestaan. De Rotterdammers waren ingedeeld in poule B. In de andere poule zaten Ceci Parma, de EC-winnaar van vorig jaar. In diezelfde week trad Mr. Cocker HCAW voor Nederland aan in de Europa Cup II Winners Cup. Zij speelden hun wedstrijden eveneens in Italië, namelijk in Grosseto en Castiglione. Vorig jaar won Neptunus de Cup Winners Cup.

Klik hier voor de uitslagen van de Europa Cup I
Klik hier voor de uitslagen van de Europa Cup II

 

Europa Cups weer naar Nederland
De Europese honkbalbekers zijn in Nederlands bezit. De Europa Cup I voor landskampioenen werd zaterdag gewonnen door Neptunus. Voor de derde keer. De Europa Cup II voor bekerwinnaars door HCAW. Voor de eerste keer. Beide Cups werden veroverd in het hol van de leeuw. In ItaliŽ.

HCAW en Neptunus naar finale
De honkballers van Neptunus hebben zich goed hersteld van de nederlaag in de laatste groepswedstrijd en toch de finale bereikt van het toernooi om de Europa Cup voor landskampioenen. Ook HCAW wist in de Europa Cup II tot de final door te dringen.

Winst HCAW, verlies Neptunus
Nationaal honkbalkampioen Neptunus heeft in zijn derde wedstrijd van het Europacup-1-toernooi in San Marino een gevoelige nederlaag geleden. Het Italiaanse Rimini was met 3-0 te sterk. De honkballers van HCAW hebben met gemak de halve finale bereikt tijdens het Europacup-2-toernooi in Grosseto. Ze versloegen in hun derde poulewedstrijd Technika Brno uit TsjechiŽ met 13-0.

Neptunus op tweede dag zeker van halve finale
Neptunus heeft op de tweede dag van het Europa Cup-toernooi voor landskampioenen de halve eindstrijd al bereikt. De Rotterdammers wonnen met 13-0 van de Oekraïnse titelhouder Gorn.

HCAW opent met monsterscore
De honkballers van HCAW hebben de Europa Cup II geopend met een monsterzege. In Grosseto werd dinsdag het Italiaanse Collechhio in zeven innings met 25-2 verslagen.