sitemap    
Foto: © Rob Jelsma
maandag 31 maart tot en met zaterdag 4 april 2009 te Nettuno (ItaliŽ)

Na een afwezigheid van achttien jaar keert Amsterdam terug op het Europese strijdtoneel. Met het veroveren van de landstitel plaatste de ploeg van hoofdcoach zich automatisch voor het Europa Cup-toernooi in Nettuno. In deze Italiaanse plaats treffen de Amsterdamse honkballers in gastheer Nettuno de sterkste tegenstander. De Nederlandse honkbalsite zal dit evenement op de voet volgen. Houd deze site in de gaten voor het laatste nieuws!

Uitslagen en eindstand

Meer over het EC-toernooi in Matino >>


Amsterdam eerste in Nettuno
L&D Amsterdam is op de eerste plaats geŽindigd tijdens het Europa Cup-toernooi in Nettuno. De Nederlandse landskampioen won vier van zijn vijf wedstrijden en heeft zich daarmee geplaatst voor de Final Four, die op 20 en 21 juni in Barcelona wordt gehouden. Vandaag was L&D Amsterdam met 8-4 te sterk voor het Duitse Regensburg Legionare. Later op de dag won Nettuno met 7-3 van Rouen Baseball '76 en plaatste zich daarmee als tweede team voor de Final Four.

Amsterdam dichtbij Final Four
De Nederlandse landskampioen L&D Amsterdam is dichtbij plaatsing voor de Final Four, de strijd om het Europese clubkampioenschap tussen de twee beste teams uit de twee Europa Cup-toernooien. Vanmiddag haalde de ploeg met 9-17 uit tegen het Spaanse Tenerife Marlins en zag later op de dag de voornaamste concurrent Rouen Baseball '76 zijn eerste wedstrijd verliezen. Nu heeft de Nederlandse hoofdklasser aan ťťn overwinning voldoende voor deelname aan de Final Four

Amsterdam verslaat gastheer Nettuno
Nog geen 24 uur geleden waren de vooruitzichten voor L&D Amsterdam weinig rooskleurig. De ploeg had zojuist verloren van Rouen Baseball en plaatsing voor de Final Four leek mijlenver weg. Vanavond sloeg Amsterdam echter keihard terug en versloeg in het hol van de leeuw gastheer Nettuno op superieure wijze. Via tien honkslagen liep de ploeg uit naar een 0-4 overwinning, maar is voor plaatsing voor de Final Four nog altijd afhankelijk van het resultaat van andere teams.

Inhaalrace Amsterdam komt te laat
L&D Amsterdam heeft in een regenachtig Nettuno forse schade opgelopen. Tegen het Franse Rouen Baseball '76 werd de Nederlands landskampioen al na twee innings op een 6-1 achterstand gezet. Diezelfde ploeg had in de ochtend nog zijn inhaalwedstrijd van een dag eerder tegen Tenerife Marlins met 0-2 gewonnen. Amsterdam kwam de klap niet meer te boven en verloor met 8-5. Met nog wedstrijden te gaan tegen onder meer het Spaanse Tenerife Marlins en gastheer Nettuno lijkt plaatsing voor de Final Four voor Amsterdam ver weg.

Amsterdam start Europa Cup met zege
De Nederlandse landskampioen L&D Amsterdam heeft na achttien jaar met een overwinning zijn rentree gemaakt op het Europese toneel. De ploeg van hoofdcoach Rikkert Faneyte was in Nettuno met 4-2 te sterk voor het Belgische Port of Antwerp Greys. Het openingsduel van het Europa Cup-toernooi in Nettuno werd na zes innings beŽindigd door het slechte weer.

Finales Europa Cup geschrapt
De Europese honkbalbond heeft de finalewedstrijden voor de twee Europa Cup-toernooien geschrapt. Dit betekent dat beide toernooien geen winnaars zullen opleveren. Dit heeft de CEB vandaag bekendgemaakt. Bovendien bevestigde de sportkoepel dat Matino definitief als tweede gastheer is aangewezen. Eerder werd het andere Europese clubtoernooi al aan Nettuno toegewezen.

Amsterdam start tegen Belgische ploeg
Amsterdam krijgt een relatief eenvoudige start tijdens het aankomende Europa Cup-toernooi. In het Italiaanse Nettuno is maandag 30 maart 2009 Port of Antwerp Greys uit BelgiŽ de eerste tegenstander. Dit is door de Europese honkbalbond CEB bekendgemaakt nadat het afgelopen weekeinde in het Duitse Frankfurt de loting is verricht.