sitemap    
Foto: © Ferrini-Fibs
12 tot en met 16 juni 2007 te San Marino

Voor het tweede jaar op rij slaagde er geen Nederlands team in om de Europa Cup te winnen. Neptunus werd zelfs al de weg naar de halve finales versperd. In 2007 neemt Kinheim deel aan het Europese clubtoernooi voor landskampioenen. Tweemaal eerder nam de Haarlemse ploeg deel aan dit toernooi. In 1979 werd de Haarlemse club vierde. In 1995 eindigde Kinheim achter het Italiaanse Cariparma Angels en Neptunus als derde. De Nederlandse honkbalsite zal dit evenement op de voet volgen. Houd deze site dus in de gaten voor het laatste nieuws!

Bekijk hier de uitslagen van poule A
Bekijk hier de uitslagen van poule B
Klik hier voor de (kruis)finales

Lees ook alles over de Cup Winners Cup:

Rombley uitgeroepen tot MVP
Danny Rombley heeft gezorgd voor een nog groter succes voor zijn ploeg. De buitenvelder van de Haarlemse landskampioen werd in San Marino uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler van het toernooi om de Europa Cup. De Nederlandse international was één van de drie spelers van Kinheim die in de prijzen vielen.

Kinheim wint Europa Cup
Kinheim heeft voor het eerst in de geschiedenis de Europa Cup gewonnen. De Haarlemse ploeg was in zijn eerste EC-finale ooit met 1-3 te sterk voor het Franse Huskies, dat gisteren ten koste van Rimini verrassend de eindstrijd had bereikt. Net als Kinheim stond ook Rouen Huskies nog nooit eerder in de finale van het Europa Cup-toernooi. Dirk van 't Klooster wees zijn ploeg in de tweede inning met een solohomerun de weg. Werper Patrick Beljaards hield ruim zeven innings stand en gooide twaalf keer drie slag.

Derde plaats voor Rimini
Rimini tegen San Marino, de Italiaanse landskampioen tegen de titelverdediger. Voor alle Italiaanse honkbalfans was dit de verwachte droomfinale. En dat zou ook bijna geen probleem moeten hebben opgeleverd, nadat beide ploegen zich als poulewinnaar hadden geplaatst voor de halve finales. Het noodlot sloeg toe en binnen 24 uur tijd verloren drie teams uit de sterke Italiaanse Serie A1 en bleven de Italianen achter met lege handen. In de kleine finale mochten Rimini en San Marino vandaag strijden om de eer. Die eer ging met 13-9 naar Rimini.

Grosseto Orioles wint verliezerspoule
Ondanks een verrassende nederlaag tegen het Duitse Solingen Alligators van een dag eerder is Grosseto Orioles er toch in geslaagd de eer nog enigszins te redden. De verliezend finalist van vorig jaar eindigde in de verliezerspoule op de eerste plaats. Het Duitse Solingen Alligators verloor op de laatste speeldag van Marlins Puerto Cruz. Het Duitse team, dat verraste met een zege op Grosseto, is daardoor nu zeker van degradatie.

Kinheim naar Europa Cup-finale
Kinheim heeft de eerste horde genomen naar zijn allereerste Europa Cup. Vanavond werd onder leiding van een uitstekend werpende David Bergman gewonnen van titelverdediger San Marino. De Haarlemse honkballers versloegen de gastheer in het Serravalle-stadion met 0-7. Danny Rombley was de grote man aan slag. Morgenavond staat Kinheim nu in de finale tegenover Huskies Rouen, dat eerder op de dag verrassend ten koste van Rimini voor het eerst in de clubhistorie de finale bereikte.

Franse stuntploeg naar finale
Voor het eerst sinds 1976 gaat de finale van de Europa Cup niet tussen teams uit de Nederlandse en Italiaanse competitie. In San Marino zorgde Rouen Huskies voor een enorme verrassing door de Italiaanse landskampioen Rimini in de halve finales uit te schakelen. Een dag eerder had de Franse stuntploeg ook titelverdediger San Marino al verslagen. Hierdoor heeft Rouen Huskies zich als eerste team geplaatst voor de finale van morgen.

Opnieuw verrassing in EC-toernooi
Iets meer dan twaalf uur nadat Rouen Huskies titelverdediger San Marino had verrast en daarmee en passent Grosseto Orioles uit de halve finales had gehouden, zorgden ook de Duitse honkballers van Solingen Alligators voor een flinke verrassing. De ploeg werkte in de achtste inning van het duel tegen Grosseto een 1-0 achterstand weg om zo met 2-4 te winnen. Voor de verliezend finalist van vorig jaar dreigt het toernooi om de Europa Cup hiermee uit te lopen op een grote teleurstelling.

Rouen Huskies stunt tegen San Marino
San Marino en Grosseto Orioles waren vooraf de torenhoge favorieten in poule B. Het was dan ook al zeker dat beide ploegen de finale zouden halen. De overwinning van Rimini op het Haarlemse Kinheim maakte het Italiaanse feestje alleen maar compleet. Maar in het slotduel van de poulewedstrijden was daar opeens Rouen Huskies. De Franse honkballers verstoorden het feestje abrupt. Titelverdediger San Marino werd met 3-7 verslagen. Hierdoor plaatste niet Grosseto Orioles zich zoals verwacht voor de halve eindstrijd, maar Rouen Huskies. En dat gebeurde allemaal nog maar enkele uren nadat Grosseto nog flink had huisgehouden tegen Marlins Puerto Cruz.

Kinheim eindigt als 2e in poule
De strijd tussen de Nederlandse en Italiaanse landskampioen heeft een overwinning opgeleverd voor Rimini. Veteraan Roberto Cabalisti gooide zeven solide innings, waarin hij de slagvaardige Haarlemse honkballers maar drie hits toestond. De Italiaanse ploeg kreeg in de vierde inning door veldfouten de kans om op voorsprong te komen en gaf deze in het restant van het duel niet meer uit handen. Uiteindelijk won Rimini met 4-2.

San Marino en Rimini nog ongeslagen
San Marino is hard op weg om met succes zijn titel te verdedigen tijdens het toernooi om de Europa Cup. Gisteren verraste de ploeg op eigen veld al met een overwinning op het sterker geachte Grosseto Orioles. Vandaag was de gastheer ook Marlins Puerto Cruz de baas. In dit duel was de Puertoricaanse pitcher Ivan Montane, die vijf seizoenen op Triple A-niveau honkbalde, lange tijd op weg naar een no-hitter. In de andere poule bleef ook de Italiaanse landskampioen Rimini ongeslagen.

Kinheim naar halve finales
Kinheim ligt nog altijd op schema. De Haarlemse landskampioen won in het Italiaanse Riccione ook zijn tweede wedstrijd van het toernooi om de Europa Cup. Na Draci Brno werd nu Solingen Alligators verslagen. Het Duitse team, dat met twaalf overwinningen uit veertien wedstrijden koploper is in de Bundesliga, werd met 4-0 verslagen.

Titelverdediger verslaat Grosseto
De eerste avondwedstrijd in poule B van het toernooi om de Europa Cup bracht meteen de twee finalisten van vorig jaar in het veld. Toen werd San Marino de verrassende winnaar. Hoewel San Marino uiteindelijk in de Italiaanse Serie A1 degradeerde, waren de honkballers uit het ministaatje in de eindstrijd om de Europa Cup wel de sterkste. Vandaag kreeg Grosseto kans op een revanche, maar opnieuw bleek San Marino de sterkste.

Kinheim goed uit de startblokken
De Nederlandse landskampioen Kinheim is het toernooi om de Europa Cup goed begonnen. In San Marino werd vanochtend het Tsjechische Draci Brno verslagen. Mede door een homerun van Danny Rombley, vandaag goed voor drie hits, honkbalde de Haarlemse ploeg in negen innings naar een gedegen 1-7 eindzege.

Zware opgave voor Kinheim
Kinheim verdedigt van dinsdag 12 tot en met zaterdag 16 juni de Nederlandse eer tijdens het toernooi om de Europa Cup. Het toernooi wordt gehouden in het ministaatje San Marino. De honkballers van San Marino wonnen vorig jaar verrassend de finale van Grosseto en werden daarmee de eerste ploeg buiten Italië en Nederland, die vanaf 1968 het bekertoernooi wist te winnen. Ook dit jaar is San Marino, dat momenteel zesde staat in de Italiaanse Serie A1, een gevaarlijke outsider.

Kinheim ontloopt kampioenen
Kinheim heeft gunstig geloot voor de Europa Cup, dat van dinsdag 12 tot en met zaterdag 16 juni in San Marino wordt gehouden. Tijdens de loting op het hoofdkantoor van de Tsjechische honkbalbond werd dit weekeinde de Nederlandse kampioen ingedeeld in poule A. Daarmee ontloopt Kinheim in de voorrondes zowel San Marino als Grosseto Orioles, respectievelijk de winnaars in 2006 en 2005.

Neptunus niet in Europa Cup I
Nederland krijgt geen twee teams in het toernooi om de Europa Cup. Dat is gisteravond besloten tijdens de bestuursvergadering van de Europese honkbalbond CEB in Zagreb. Hiervoor was een voorstel ingediend door Technische Commissie van de CEB. De mogelijkheid diende zich aan doordat San Marino afgelopen editie op zijn naam schreef.

Neptunus mogelijk alsnog naar Europa Cup
Neptunus krijgt mogelijk via een achterdeur alsnog toegang tot de Europa Cup. De Rotterdamse club nam sinds 2000 onafgebroken deel aan dit sterkste Europese clubtoernooi. Dit seizoen verwierf Kinheim echter recht op deelname na het winnen van de KNBSB-Beker. Veelvoudig Cup-winnaar Neptunus werd veroordeeld tot de Cup Winners Cup. Maar daar komt mogelijk verandering in. De Technische Commissie van de Europese honkbalbond CEB heeft hierover afgelopen weekeinde een voorstel gedaan, waar Neptunus of Pioniers van kunnen profiteren.