sitemap    
Foto: © eott.nl
13 tot en met 17 juni 2006 te Grosseto (ItaliŽ)

Voor het eerst sinds 1999 ging de Europa Cup afgelopen jaar niet mee terug naar Rotterdam. Op eigen veld moest titelverdediger Neptunus in de halve finale zijn meerdere erkennen in landgenoot HCAW. De honkballers uit Bussum konden vervolgens niet voorkomen dat de Cup in Italiaanse handen kwam. Grosseto Orioles won zijn eerste Europa Cup I in de geschiedenis. Hierdoor mag nu voor het eerst sinds jaren slechts ťťn Nederlands team aan het toernooi deelnemen. Dit is landskampioen Neptunus.

Bekijk hier de uitslagen van poule A
Bekijk hier de uitslagen van poule B
Klik hier voor de (kruis)finales

Lees ook alles over de Cup Winners Cup:

San Marino wint Europa Cup
San Marino - Grosseto. De finale van de Europa Cup werd niet alleen een treffen tussen twee teams uit de Italiaanse competitie, maar bovendien een duel tussen twee ploegen die dit toernooi nog geen wedstrijd verloren. Vooral gastheer Grosseto plaatste zich eenvoudig voor de finale. In vier wedstrijden kreeg de ploeg slechts vier punten tegen. In drie wedstrijden wist Grosseto zijn tegenstander op de nul te houden. Maar juist in de finale waren de rollen omgedraaid. San Marino versloeg de titelverdediger met 3-0 en veroverde daarmee zijn eerste Europa Cup uit de clubgeschiedenis.

Bologna ontsnapt in 'kleine finale'
ItaliŽ verkeert in een feeststemming. De Italiaanse honkbalploegen hebben de Nederlandse dominantie in Europa nu echt een halt toegeroepen. Vorig seizoen won na jaren weer eens een Italiaanse club de Europa Cup. Vandaag konden zelfs drie teams uit de Italiaanse Serie A1 met de prijzen aan de haal gaan. Dat zou dan voor het eerst sinds 1979 zijn. Toch leek Paderborn Untouchables roet in het eten te gooien. De Duitse ploeg wist Bologna twaalf innings lang bij te houden, maar moest uiteindelijk toch capituleren: 4-3.

Neptunus wint verliezerspoule
Neptunus heeft met zijn derde zege op rij de Europa Cup als vijfde afgesloten. Op de laatste twee dagen van het toernooi moesten de Rotterdammers strijden in de verliezerspoule. Dat de Nederlandse landskampioen daar niet thuishoort, bleek wel uit de uitslagen. Gisteren werd al met 15-0 van Kranjski Lisjaki uit SloveniŽ gewonnen. Vandaag kwam ook de tien punten verschil op het scorebord tegen het Russische Balashikha Tornados: 1-11. Daarmee heeft Neptunus de verliezersronde met overmacht gewonnen.

Neptunus ontloopt degradatie
Natuurlijk was de kans minimaal. Maar toch moest de Nederlandse landskampioen Neptunus vandaag nog flink aan de bak om degradatie uit de A-poule van de Europa Cup te voorkomen. Dan moest vandaag worden gewonnen van Kranjski Lisjaki. De Sloveense ploeg leverde, zoals verwacht, geen enkele moeite op. Binnen anderhalf uur werd met 15-0 gewonnen. Doordat in de andere wedstrijd in de verliezerspoule Marlins Puerta Cruz wist te winnen van het Russische Balashikha Tornados is Neptunus in ieder geval verzekerd van de zesde plaats. Morgen treft Neptunus in zijn laatste wedstrijd van de Europa Cup het Russische Balashikha Tornados. De winnaar van dit duel wint de verliezersronde en legt zodoende beslag op de vijfde plaats.

San Marino en Grosseto naar de finale
De honkballers van San Marino hebben als eerste ploeg de finale van de Europa Cup bereikt. In het Italiaanse Grosseto won de ploeg met 5-2 van Paderborn Untouchables. Het is nog maar de tweede keer ooit dat San Marino in de eindstrijd van de Europa Cup voor landskampioenen staat. De tegenstander wordt titelverdediger Grosseto Orioles. Deze ploeg veegde in het Italiaanse onderonsje Fortitudo Bologna met 10-0 in zeven innings van het veld.

  • Eerste zege voor Neptunus
  • San Marino en Grosseto blijven ongeslagen
  • Bologna en San Marino naar halve finales
  • Neptunus op rand van uitschakeling
  • Titelverdediger goed van start
  • Neptunus begint met verlies
  • Italianen moeten topspelers missen
  • Europa Cup honkbal op satelliet TV
  • Minder buitenlandse spelers per team
  • Zwaar programma voor Neptunus