sitemap    
8 tot en met 12 juni 2005 te Rotterdam

De Rotterdamse ploeg Neptunus is al vijf jaar op rij de sterkste ploeg in het toernooi om de Europa Cup I. Ook in 2005 is de Rotterdamse ploeg de grote favoriet. De Nederlandse landskampioen gaat in eigen huis op jacht naar zijn achtste Europa Cup I-overwinning. Behalve Neptunus heeft Nederland met HCAW nog een tweede deelnemer aan dit toernooi.

Bekijk hier de uitslagen van poule A
Bekijk hier de uitslagen van poule B
Klik hier voor de (kruis)finales

Lees ook alles over de Cup Winners Cup:

Grosseto wint finale in thriller
Nederland mag volgend jaar slechts één clubteam naar het toernooi om de Europa Cup I sturen. HCAW verloor vandaag de finale van het Italiaanse Grosseto Orioles, waardoor Nederland nog maar één toegangsbewijs krijgt voor volgend jaar. De Italiaanse ploeg, die vrijdag nog met 4-12 verloor van HCAW, bleek nu in een heuse thriller de sterkste. In elf innings revancheerde de ploeg zich met 5-6 voor de eerdere nederlaag en won zo zijn eerste Europa Cup I in de geschiedenis.

Neptunus wint troostfinale
Neptunus heeft de finale gewonnen. Het was echter niet de finale waar de ploeg vooraf op had gehoopt. Door landgenoot HCAW werd de ploeg een avond eerder veroordeeld tot de troostfinale. In de strijd om de derde plaats hadden de honkballers uit Rotterdam in alle vroegte geen probleem met San Marino: 4-1.

Grosseto Orioles en HCAW opnieuw tegenover elkaar
Grosseto Orioles krijgt een kans om zijn ruime nederlaag tegen HCAW van vrijdag te revancheren. De Italiaanse landskampioen was vanavond in Rotterdam in de halve finale te sterk voor San Marino. In de derby tussen de twee teams uit de Italiaanse Serie A1 was Grosseto-werper Marc Cerbonne heer en meester. Onder zijn aanvoering liep de ploeg uit naar een 3-9 overwinning.

HCAW naar finale Europa Cup I
HCAW heeft ten koste van titelverdediger Neptunus de finale van het toernooi om de Europa Cup I bereikt. In het Nederlandse onderonsje in het Rotterdamse Familie Stadion zegevierde de ploeg van hoofdcoach Bill Froberg met 2-1. HCAW speelt nu morgenmiddag in de eindstrijd tegen de winnaar uit de derby tussen San Marino en Grosseto Orioles, later vandaag.

HCAW vernedert Grosseto Orioles
Met voorkennis begonnen HCAW en Grosseto Orioles vanavond in Rotterdam aan de laatste wedstrijd uit de voorrondes. De winnaar wachtte een wedstrijd tegen titelverdediger Neptunus in de halve finale. De verliezer kon het opnemen tegen San Marino, vorig jaar nog de nummer zes. Ook al leek verliezen verleidelijk, niettemin ging HCAW wel voor de volle winst. En de Bussumse ploeg kreeg zelfs meer dan vooraf gehoopt. In Rotterdam vernederde HCAW de Italiaanse landskampioen Grosseto Orioles: 4-12.

Knap herstel honkballers Neptunus
Tijdens Europa Cup-toernooien heeft San Marino altijd in de schaduw gestaan van grote clubs uit Nederland en Italië. Dit jaar ziet het er naar uit dat deze teams voor het eerst serieus rekening moeten gaan houden met de honkballers uit het dwergstaatje. In Capelle aan den IJssel plaatste San Marino zich vandaag als poulewinnaar voor de halve finale. Later op de dag herstelde Neptunus zich tegen Savigny sur Orge knap van de nederlaag een dag eerder. De titelverdediger won met 5-16.

Einde aan zegereeks Neptunus
Aan een imposante Europese zegereeks is vandaag een einde gekomen. Titelverdediger Neptunus was in zijn tweede wedstrijd niet opgewassen tegen San Marino. In Rotterdam won de ploeg uit de Italiaanse Serie A1 met 1-3. Neptunus zal nu morgen in zijn derde en laatste wedstrijd uit de voorrondes van het Franse Savigny sur Orge moeten winnen om uitzicht te houden op de halve finale.

HCAW naar halve finale
De halve finalisten in poule B zijn bekend. Op de tweede dag boekte HCAW zijn tweede overwinning. Omdat later op de dag ook het Italiaanse Grosseto Orioles ongeslagen bleef, verzekerden beide ploegen zich van een plaats in de halve eindstrijd. Morgen spelen HCAW en Grosseto om de eerste plaats in poule B.

Neptunus probleemloos langs Untouchables
Neptunus is in zijn eerste wedstrijd in de strijd om de Europa Cup I voortvarend van start gegaan. De titelverdediger had op eigen veld geen enkele problemen met Paderborn Untouchables uit Duitsland. De Rotterdammers knuppelden in de avondwedstrijd zestien punten bij elkaar, goed voor de uiteindelijke 1-16 zege. In de andere wedstrijd uit poule A ontsnapte San Marino aan een verrassing tegen Savigny sur Orge uit Frankrijk.

Solide start voor HCAW
HCAW zal niet graag meer terugdenken aan zijn start in het Europa Cup I-toernooi van vorig jaar. In het duel tegen het Italiaanse Fortitudo Bologna gooide werper Jesus Matos een heuse no-hitter. Een jaar daarvoor begon HCAW ook al met een nederlaag. Eenzelfde fout maakte de jonge ploeg van hoofdcoach Bill Froberg ditmaal niet. In Rotterdam ging HCAW goed van start met een solide zege op Draci Brno uit Tsjechië: 3-5.

Verzoek HCAW niet ingewilligd
HCAW neemt van woensdag 8 tot en met zondag 12 juni gewoon deel aan het Europa Cup-toernooi in Rotterdam. In eerste instantie had de clubleiding van HCAW een verzoek ingediend om het toernooi samen met Neptunus te organiseren. De Koninklijke Nederlandse Baseball & Softball Bond (KNBSB) stemde hier echter niet mee in, waarna deelname van de Bussumse club even in het gedrang leek te komen.

Titelverdediger Neptunus start tegen Untouchables
De Rotterdamse titelverdediger Neptunus start het toernooi om de Europa Cup I op eigen veld tegen Paderborn Untouchables. De Nederlandse en Duitse landskampioen treffen elkaar woensdag 8 juni. De finale van dit toernooi staat voor zondag 12 juni op het programma.

Europa Cup-toernooi naar Rotterdam
Neptunus verdedigt in 2005 zijn Europa Cup I-titel in eigen huis. De Europese honkbalbond CEB heeft de organisatie van het evenement aan Rotterdam toegekend. Dit jaar veroverde de Nederlandse landskampioen voor de vijfde maal op rij de Europa Cup I. Dat evenement werd in San Marino gehouden.

Terug