sitemap    
15 tot en met 19 juni 2004 te San Marino

De Rotterdamse ploeg Neptunus is al vier jaar op rij de sterkste ploeg in het toernooi om de Europa Cup I. In de afgelopen finales was de Nederlandse ploeg te sterk voor Rimini, HCAW en San Marino. Ook in 2004 is de Rotterdamse ploeg de grote favoriet. De Nederlandse landskampioen gaat in San Marino op jacht naar zijn zevende Europa Cup I-overwinning. Behalve Neptunus heeft Nederland met HCAW nog een tweede deelnemer aan dit toernooi.

Uitslagen en eindstand van poule A
Uitslagen en eindstand van poule B
Klik hier voor de (kruis)finales

Lees ook alles over de Cup Winners Cup:

Harvey Monte uitgeroepen tot MVP
Neptunus-speler Harvey Monte is na afloop van het toernooi om de Europa Cup I in San Marino uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler. De buitenvelder won met Neptunus het toernooi door in de finale met 8-1 van het Italiaanse Fortitudo Bologna te winnen. In dit duel kwam Monte tot twee honkslagen.

Vijfde Europa Cup I-titel op rij voor Neptunus
Neptunus heeft voor de vijfde maal op rij het toernooi om de Europa Cup I op zijn naam gezet. In de eindstrijd waren de Rotterdamse honkballers te sterk voor Fortitudo Bologna. De Italiaanse ploeg had zijn troef bewaard voor het duel met Neptunus, maar tegen de titelverdediger slaagde werper Jesus Matos er niet in om de slagploeg van het scoren te houden. Waar hij tegen HCAW eerder deze week nog een no-hitter gooide, moest hij tegen Neptunus het onderspit delven.

Teleurstellend einde voor HCAW
HCAW is tijdens het Europa Cup I-toernooi op een vierde plaats geëindigd. De Bussumse honkballers verloren in de strijd om de derde plaats van het Tsjechische Draci Brno. HCAW, dat vorig jaar nog op de vijfde positie eindigde, werd vrijdagavond door Neptunus de weg naar de finale versperd.

Neptunus verslaat HCAW in halve finale
Neptunus heeft zich voor de vijfde keer op rij geplaatst voor de finale van het toernooi om de Europa Cup I. De afgelopen vier edities schreef de Rotterdamse ploeg op zijn naam. Morgen staat de titelverdediger in de finale tegenover Bologna. Om de eindstrijd te bereiken versloeg Neptunus in een Nederlands onderonsje het Bussumse HCAW met 8-0.

Bologna eerste finalist
Nog geen 24 uur na zijn eerste nederlaag in het toernooi om de Europa Cup I heeft het Italiaanse Fortitudo Bologna zich geplaatst voor de eindstrijd. Daarmee is de eerste finalist van dit toernooi bekend. Bologna neemt het morgen in de finale op tegen de winnaar uit het duel tussen Neptunus en HCAW, dat later vanavond wordt gespeeld.

Nederlaag voor Bologna
Na zeges op HCAW en Paderborn Untouchables was Fortitudo Bologna na twee dagen al zeker van de eerste plaats in poule B. De wedstrijd tegen San Marino op dag 3 deed er dan ook nauwelijks meer toe. Het was duidelijk te merken in het spel van de Italianen. De honkballers uit het ministaatje San Marino kregen van Bologna de eerste zege cadeau.

Ook HCAW naar halve finale
Ondanks een nederlaag in de openingswedstrijd heeft HCAW zich toch weten te plaatsen voor de halve finale. In een rechtstreeks duel om de tweede plaats was de Bussumse ploeg nog maar net te sterk voor Paderborn Untouchables: 3-4. De Duitse kampioen had eerder in het toernooi San Marino nog verrast. In de halve finale staat HCAW morgen tegenover Neptunus, de tweede Nederlandse deelnemer aan het toernooi om de Europa Cup I.

Neptunus blijft ongeslagen
Titelverdediger Neptunus heeft zich ongeslagen als poulewinnaar geplaatst voor de halve finale. De Rotterdamse honkballers wonnen vandaag ook hun derde wedstrijd op rij. Na Sant Boi en White Angels Trnava moest nu Draci Brno het onderspit delven: 2-0. In de halve finale zal Neptunus naar alle waarschijnlijkheid uitkomen tegen HCAW.

Blessure voor Jurjan Koenen
Jurjan Koenen zal in het restant van het toernooi om de Europa Cup I niet meer in actie komen. De derde honkman van het Bussumse HCAW raakte in het duel met Fortitudo Bologna geblesseerd.

HCAW blijft in de race
Het ziet er naar uit dat de twee Nederlandse deelnemers in het toernooi om de Europa Cup I elkaar al in de halve finale zullen treffen. HCAW maakt in poule B de meeste kans op de tweede plaats, Neptunus zal naar alle waarschijnlijkheid als winnaar van poule A naar de halve eindstrijd gaan. HCAW bleef door een 1-8 zege op San Marino in de race voor een plaats bij de beste vier. Grote man bij HCAW was aangewezen slagman Brian Larmonie. Middels drie honkslagen sloeg hij zes ploeggenoten over de thuisplaat.

Bologna naar laatste vier
Waar Neptunus zich in poule A na twee overwinningen wist te plaatsen voor de halve finale, slaagde in de andere poule Fortitudo Bologna hierin. De Italiaanse ploeg won een dag eerder dankzij werper Jesus Matos nog met 1-0 van HCAW. Vandaag was Bologna ook te sterk voor Paderborn Untouchables: 8-2.

Neptunus naar halve finale
Neptunus heeft zich zoals verwacht verzekerd van een plaats in de halve finale van het toernooi om de Europa Cup I. De Rotterdamse titelverdediger won ook zijn tweede wedstrijd. In het Stadio del Baseball Serravalle in San Marino leverde vandaag het Spaanse Sant Boi geen problemen op. In zeven inningen boekte Neptunus een 0-14 zege.

Draci Brno loopt warm voor Neptunus
Het Tsjechische Brno en de Nederlandse titelverdediger Neptunus staan morgenmiddag tegenover elkaar. Inzet wordt dan de eerste plaats in poule A. Vorig jaar nog was de Rotterdamse ploeg in de groepswedstrijden met 0-11 te sterk voor Draci Brno. Dit jaar hopen de Tsjechen wel te winnen. In voorbereiding op deze belangrijke wedstrijd oefende Brno er tegen White Angels Trnava lustig op los: 3-19.

Paderborn stunt tegen San Marino
Het Duitse Paderborn Untouchables heeft op de eerste dag van het toernooi om de Europa Cup I voor de grootste stunt gezorgd. De Duitse landskampioen was in zijn eerste wedstrijd te sterk voor San Marino, de nummer drie van vorig jaar. Paderborn wees San Marino terug met 7-4.

Draci Brno zet eerste stap richting halve finale
Draci Brno en Sant Boi maakten er op de openingsdag een spannende wedstrijd van. Beide ploegen maken de meeste kans op de tweede positie in poule A. Deze geeft uiteindelijk recht op een plaats in de halve finale en uiteindelijk dus een plek bij de beste vier. Draci Brno bleek uiteindelijk over de langste adem te beschikken. Door een rally van vier punten in de zevende inning won de ploeg met 6-3.

Neptunus begint met eenvoudige zege
Titelverdediger Neptunus is de strijd om de Europa Cup I begonnen met een eenvoudige zege op White Angels Trnava uit Slowakije. Waar HCAW in de openingswedstrijd averij op liep tegen het Italiaanse Fortitudo Bologna, bleven de honkballers uit Rotterdam ongedeerd in het eerste duel. Neptunus won uiteindelijk met 16-3.won de ploeg met 6-3.

Matos gooit no-hitter tegen HCAW
Vlak voor aanvang van de strijd om de Europa Cup I haalde het Bussumse HCAW Calvin Maduro naar Nederland. De Arubaanse werper speelde 68 wedstrijden in de Major League voor de Philadelphia Phillies en de Baltimore Orioles. Maduro kon zijn ploeg in de openingswedstrijd van de Europa Cup echter geen overwinning bezorgen. Het Italiaanse Fortitudo Bologna beschikte over een betere werper.

Neptunus begint tegen White Angels Trnava
Titelverdediger Neptunus begint het toernooi om de Europa Cup I dinsdag 15 juni tegen White Angels Trnava uit Slovakije. Op diezelfde dag treedt HCAW aan tegen het Italiaanse Fotitudo Bologna. Het toernooi wordt van 15 tot en met 19 juni in San Marino gehouden.

Terug