sitemap    
17 tot en met 21 juni 2003 te Rimini en Riccione (ItaliŽ) en San Marino

Neptunus lijkt de laatste jaren bijna een abonnement op de Europa Cup I te hebben. De Rotterdamse ploeg schreef de drie laatste edities op zijn naam. In totaal wonnen de Rotterdammers de afgelopen jaren nu al twaalf wedstrijden op rij in het Europa Cup I-toernooi. De laatste nederlaag stamt uit 2000. Op vrijdag 15 juni van dat jaar verloor Neptunus met 3-0 van het Italiaanse Semenzato Rimini. Later wist Neptunus wel in de finale van deze ploeg te winnen. De ploeg verdedigt dit jaar opnieuw zijn titel. De andere Nederlandse deelnemer aan het EC I-toernooi is HCAW, de verliezend finalist van vorig jaar. De Nederlandse honkbalsite zal het evenement op de voet volgen. Houd deze site dus in de gaten voor het laatste EC I-nieuws!

Uitslagen en eindstand van poule A
Uitslagen en eindstand van poule B
Klik hier voor de (kruis)finales

Lees ook alles over de Cup Winners Cup:

Neptunus prolongeert Europese Cup
Neptunus heeft in ItaliŽ zijn titel geprolongeerd tijdens het Europa Cup I-toernooi. De Rotterdammers waren in de finale met 2-3 te sterk voor Rimini. Voor de Nederlandse landskampioen was dit de tiende Europa Cup zege. Eerder werd vier keer (1990, 1993, 1998 en 1999) de Europa Cup II en vijfmaal (1994, 1996, 2000, 2001 en 2002) de Europa Cup I veroverd.

Vijfde plaats voor HCAW
HCAW is tijdens het Europa Cup I-toernooi op een vijfde plaats geŽindigd. De ploeg uit Bussum was in zijn laatste wedstrijd met 9-5 te sterk voor Viladecans. Hiermee eindigden de Nederlandse honkballers als eerste in de verliezerspoule.

Neptunus in finale Europa Cup I
Neptunus heeft zoals verwacht de finale van het Europa Cup I-toernooi bereikt. De Rotterdamse ploeg nam vandaag ook het laatste obstakel op de weg naar de eindstrijd. In een sterke wedstrijd was Neptunus met 11-1 San Marino de baas.

Kufstein Vikings geen partij voor HCAW
Kufstein Vikings leverde vandaag voor HCAW geen problemen op. Hierdoor gaat de ploeg uit Bussum met twee zeges uit twee wedstrijden aan de leiding in de verliezerspoule. HCAW was met 10-0 te sterk voor de ploeg uit Oostenrijk.

HCAW ondanks zege derde
In de laatste wedstrijd behaalde HCAW een goede overwinning. De ploeg was met 4-3 te sterk voor Rimini. Desondanks wist de finalist van vorig jaar zich niet te plaatsen voor de halve finale.

Neptunus ongeslagen naar halve finale
Neptunus is als eerste ploeg zeker van een plaats in de halve finale. De titelverdediger won ook zijn derde wedstrijd in de strijd om de Europa Cup I. Het Spaanse Viladecans werd in zeven inningen eenvoudig met 1-12 aan de kant gezet.

HCAW blijft in de race
Savigny sur Orge was vandaag dicht bij een verrassing. HCAW was vandaag dichtbij een vroege uitschakeling. De Franse honkballers dreven de Nederlandse ploeg lange tijd in het nauw. Uiteindelijk wist HCAW op tijd wakker te worden om zo alsnog de eerste zege in het toernooi veilig te stellen.

Opnieuw ruime zege voor Neptunus
De weg naar de finale van het Europa Cup I-toernooi verloopt voor Neptunus voorlopig nog zonder problemen. Na een ruime zege tegen Kufstein Vikings, was vandaag ook Draci Brno niet opgewassen tegen de titelverdediger. Neptunus was binnen twee uur klaar met de Tsjechische landskampioen: 0-11.

San Marino te sterk voor HCAW
HCAW heeft een slechte start gemaakt in de strijd om de Europa Cup I. De ploeg uit Bussum verloor de eerste wedstrijd van San Marino met ruime cijfers: 0-11. Later dit toernooi speelt de Nederlandse nummer drie nog tegen het sterke Rimini.

Neptunus begint met ruime zege
Neptunus is het Europa Cup I-toernooi met een ruime overwinning begonnen. De titelverdediger won in de eerste wedstrijd met 25-1 van het Oostenrijkse Kufstein Vikings. Draci Brno uit TsjechiŽ versloeg in zijn eerste wedstrijd het Spaanse Viladecans met 12-0.

Neptunus wint EC-voorproefje
In de laatste week van de reguliere competitie stonden nog twee interessante wedstrijden op het programma. De Nederlandse deelnemers aan het Europa Cup I-toernooi troffen elkaar in de competitie. Ook de twee Nederlandse EC II-deelnemers speelden een onderling duel.

Van den Brand met HCAW naar EC
Ivo van den Brand is ťťn van de drie spelers uit het tweede team van HCAW, die met de hoofdmacht afreizen naar ItaliŽ om deel te nemen aan de Europa Cup. Van den Brand kwam nog niet eerder uit voor het eerste van HCAW.

Dave Nilsson moet Neptunus van titel houden
Neptunus probeert volgende week in ItaliŽ voor de vierde maal op rij de Europa Cup I te winnen. De ploeg evenaart dan de prestatie van de Italiaanse clubs Milano en Parma, die dit al eens eerder wisten te bereiken. Of dit ook daadwerkelijk gaat lukken, is afwachten. Rimini zal er in ieder geval alles aan doen om de titel voor het eerst sinds 1999 weer naar ItaliŽ te halen. Om dit te bereiken heeft de Italiaanse ploeg voormalig profspeler Dave Nilsson aangetrokken.

Loting Europa Cup I bekend
Titelverdediger Neptunus is voor het Europa Cup I-toernooi ingedeeld in poule A. HCAW, de andere Nederlandse deelnemer aan dit bekertoernooi, speelt zijn wedstrijden uit de voorronde in poule B. Het evenement wordt van 16 tot en met 22 juni 2003 in het Italiaanse Rimini gehouden.

Terug