sitemap    
19 tot en met 23 juni 2002 te Viladecans/Sant Boi (Spanje)

Neptunus versloeg vorig jaar San Marino in de finale van de Europa Cup. Hiermee prolongeerde de ploeg de titel. De andere Nederlandse deelnemer aan dit toernooi in 2001 was ADO. De ploeg uit Den Haag eindigde op een teleurstellende vierde plaats. In 2002 mag Nederland opnieuw twee teams afvaardigen. Dit jaar zijn dat Neptunus en HCAW. De Nederlandse honkbalsite zal het evenement op de voet volgen. Houd deze site dus in de gaten voor het laatste EC I-nieuws!

Uitslagen en eindstand van poule A
Uitslagen en eindstand van poule B
Klik hier voor de (kruis)finales

Lees ook alles over de Cup Winners Cup:

Neptunus prolongeert Europa Cup I
Neptunus heeft voor de derde keer op rij de Europa Cup I gewonnen. Het was de negende overwinning voor de Nederlandse landskampioen in een Europese Cup-toernooi. Eerder al won Neptunus de ECI in 1994 en 1996. In de jaren '90, '93, '98 en '99 won de ploeg de Europa Cup II. Vandaag was Neptunus in de finale van het Europa Cup I-toernooi met 2-1 te sterk voor HCAW.

Derde plaats voor Nettuno
Nettuno is als derde geŽindigd tijdens de strijd om de Europa Cup I. De ploeg versloeg in de 'kleine finale' het Spaanse Viladecans met 6-7. Later op de dag komen ook de Nederlandse deelnemers HCAW en Neptunus in actie. Zij staan tegenover elkaar in de finale. De derde plaats had voor de Italianen nog een nare nasmaak. Videobeelden hadden aangetoond dat buitenvelder Roberto de Franceschi in de tiende inning van de halve finale onterecht was uitgegeven op de thuisplaat. Neptunus won deze wedstrijd uiteindelijk met 3-2.

Neptunus en HCAW geplaatst voor eindronde
Neptunus staat voor de derde keer op rij in de finale van het Europa Cup I-toernooi en voor de dertiende opeenvolgende keer in de finale van een Europees bekertoernooi. De Rotterdamse titelverdediger moest hiervoor wel alles uit de kast halen. Tegen het Italiaanse Nettuno had Neptunus tien inningen nodig om met 3-2 te winnen. De Rotterdammers staan nu morgen in de finale tegenover HCAW, de andere Nederlandse deelnemer. De Bussumse ploeg was met 8-3 te sterk voor Viladecans.

HCAW door het oog van de naald
HCAW is groepswinnaar geworden in Poule B van het Europa Cup I-toernooi. Tegen Caffť Danesi Nettuno verspeelde de Bussumse ploeg bijna zijn koppositie. De ploeg van coach Frank Koene wist deze ondanks een 1-2 nederlaag tegen de Italiaanse ploeg toch nog te behouden. Later op de dag won Neptunus wel. De titelverdediger bleef gastheer Viladecans met 2-1 nipt de baas.

Neptunus zeker van plaats in kruisfinales
HCAW en Neptunus hebben ook hun tweede wedstrijd tijdens het Europa Cup I-toernooi gewonnen. De Bussumse ploeg was met 3-0 te sterk voor Draci Brno, dat gisteren nog verrassend van het Italiaanse Nettuno had gewonnen. Neptunus bleef nog ongeslagen door een 1-5 zege op het Russische VVIA Balashikha. Door deze zege van Neptunus is de ploeg nu al zeker van een plaats in de kruisfinales.

Neptunus en HCAW starten met overwinning
Neptunus en HCAW zijn het toernooi om de Europa Cup I goed begonnen. De Rotterdamse titelverdediger sleepte pas in de laatste slagbeurt de overwinning op het Duitse Paderborn Untouchables in de wacht. Percy Isenia scoorde het winnende punt, waardoor Neptunus met 4-3 de wedstrijd won. HCAW won met 7-4 van San Marino.

Loting Europa Cup I bekend
Neptunus probeert van 19 tot en met 23 juni in het Spaanse Viladecans voor de derde keer op rij de Europa Cup I te veroveren. De ploeg van onder meer de nieuwe coach Ben Thijssen zal in dit toernooi pas in de kruisfinale op HCAW, de andere Nederlandse deelnemer, kunnen stuiten.

Terug