sitemap    
20 juni tot en met 24 juni 2001 te Rotterdam/Capelle aan den IJssel

Nederland was het vorige jaar succesvol tijdens de Europa Cup toernooien. Niet alleen won HCAW de Europa Cup II, Neptunus ging er bovendien met de Europa Cup I van door. Dit betekende onder meer dat Nederland ditmaal twee teams per toernooi mag afvaardigen. Zo doet naast bekerhouder Neptunus ook het Haagse ADO mee aan de Europa Cup I.
Dit jaar zal de Nederlandse honkbalsite het evenement op de voet volgen. Houd deze site dus in de gaten voor het laatste EC I-nieuws!

Uitslagen en eindstand van poule A
Uitslagen en eindstand van poule B
Klik hier voor de (kruis)finales

Lees ook alles over de Cup Winners Cup:

Neptunus eerste, ADO vierde
Neptunus heeft de Europa Cup I geprolongeerd. De Rotterdamse ploeg won opmerkelijk gemakkelijk van San Marino. De koploper in de Italiaanse Serie A werd in zeven inningen met 14-4 aan de kant gezet. Eerder op de dag had ADO al de strijd om de derde plaats verloren van Semenzato Rimini. Hierdoor eindigt de Haagse ploeg op een teleurstellende vierde plaats in het Europa Cup I-toernooi.

Neptunus verslaat ADO in strijd om finale
De finale van het Europa Cup I-toernooi wordt een replay van de vierde wedstrijd in Poule A. Toen stonden Neptunus en San Marino tegenover elkaar. In de finale ontmoeten beide teams elkaar opnieuw. Hiervoor versloeg Neptunus in een spannende halve finale-wedstrijd landgenoot ADO. Voor Neptunus kan dit de vierde keer worden dat de Rotterdammers de Cup met de grote oren mee naar huis nemen. Vorig jaar werd Neptunus ook al winnaar van dit toernooi. San Marino won knap van Rimini.

ADO door het oog van de naald
Het had niet veel gescheeld of de honkballers van het Haagse ADO konden langs de zijlijn naar de halve finales kijken. De ploeg van coach Pete Yarasavich verloor op de openingsdag van het Europa Cup I-toernooi van Viladecans en moest vrijdag alle zeilen bijzetten om Rimini van zich af te houden en zich zo net als Neptunus te plaatsen voor de halve finale.

Viladecans vertrouwt op Canadese werpers
Het vorige jaar verloor Viladecans tijdens de Europa Cup I de wedstrijd om de derde plaats met 0-5 van het Italiaanse Parma. Dit seizoen wil de Spaanse ploeg meer. Om deze reden reisde Viladecans met twee Canadezen af naar Rotterdam. Meteen op de eerste dag werd al succes geboekt. Viladecans won in de verlenging van ADO. Op de heuvel stond één van de twee Canadeze troeven.

Overtuigende winst voor Neptunus
Neptunus is titelhouder van de Europa Cup en onlangs winnaar van de Super Cup. En dus is Neptunus momenteel de beste amateurhonkbalclub uit Europa. En dat wil de club graag zo houden. Donderdag won de Rotterdamse ploeg overtuigend van outsider San Marino. Ook bij ADO kon er na donderdag weer een lachje van af. Alhoewel coach Pete Yarasavich vooral als een boer met kiespijn zal lachen. De Haagse ploeg ontsnapte maar tenauwernood aan een tweede drama.

ADO slecht uit de startblokken
De eerste dag van Europees honkbal dit seizoen is slecht verlopen voor ADO. De ploeg uit Den Haag liep tegen een pijnlijke 5-7 nederlaag op. Tegenstander was het Spaanse Viladecans. Neptunus wist zijn eerste wedstrijd wel te winnen van Paderborn Untouchables.

Neptunus gaat voor prolongatie van Europa Cup
Voor de zevende maal organiseert een Nederlandse club het toernooi om de Europa Cup I. Dit jaar is het de Rotterdamse vereniging Neptunus. Vorig jaar won deze club dit toernooi. Hierdoor moeten zij van 20 juni tot en met 24 juni in eigen huis de Cup verdedigen.

Terug