sitemap    
Voor foto's binnen dit onderdeel geldt: © Roger Huys
30 januari tot en met 8 februari 2004 te Willemstad (Curaçao)

Het Nederlandse honkbalteam verblijft van vrijdag 30 januari tot en met zondag 8 februari op Curaçao voor een trainingskamp. In Willemstad zal Oranje drie wedstrijden tegen plaatselijke teams spelen. Bondscoach Robert Eenhoorn selecteerde 26 spelers. Het trainingskamp maakt deel uit van de voorbereiding van Nederland op onder meer de Olympische Spelen. Roger Huys reisde met het Nederlands team mee naar Curaçao en deed vanuit daar verslag voor de Nederlandse honkbalsite.

Dinsdag 3 februari 2004
Curaçao - Nederland 1 - 5
Vrijdag 6 februari 2004
Aruba/Curaçao - Nederland 12-13

Trainingskamp Nederland afgesloten
Het Nederlandse honkbalteam heeft zijn trainingskamp op Curaçao afgesloten. De Olympische selectie verbleef tien dagen in Willemstad. In deze periode speelde Oranje in het Tio Daou Ball Park twee vriendschappelijke wedstrijden en gaf een kleine delegatie één clinic.

Fotoverslag tweede wedstrijd Nederland
Met een 12-13 overwinning op een selectie van professionele honkballers uit Curaçao en Aruba behaalde het Nederlandse honkbalteam in het Tio Daou Ball Park in Willemstad zijn tweede overwinning tijdens dit trainingskamp. Bekijk hier een fotoverslag van de tweede en laatste wedstrijd van Nederland.

Sharnol Adriana gehuldigd
Sharnol Adriana is gisteravond in Willemstad gehuldigd voor zijn uitverkiezing tot beste eerste honkman tijdens het afgelopen wereldkampioenschap op Cuba. De 33-jarige speler van het Nederlandse team werd na afloop van het 35e WK in november 2003 door de technische staf van de internationale honkbalfederatie IBAF geselecteerd voor het All Star-team. Hij was daarmee de eerste Nederlander sinds 1998, die voor dit team geselecteerd werd. In 1998 werd werper Jurriaan Lobbezoo gekozen in het All Star-team.

Zege Nederland na opmerkelijke inhaalrace
Het Nederlandse team heeft ook zijn tweede oefenwedstrijd op Curaçao gewonnen. In het Tio Daou Ball Park in Willemstad zag het er echter lange tijd naar uit dat de Nederlandse Olympische ploeg in het duel met verschillende profs uit Curaçao en Aruba met lege handen achter zou blijven. Oranje herstelde zich op tijd en vocht zich een weg terug: 12-13.

Oefenduel Nederlandse team afgelast
De oefenwedstrijd tussen het Nederlandse team en een selectie van professionele honkballers uit Curaçao en Aruba is afgelast. Hevige regenval maakte spelen in het Tio Daou Ball Park onmogelijk.

Laatste training voor tweede duel
De zesde dag van het Nederlandse trainingskamp stond woensdag voor veel honkballers in het teken van rusten. Hierna werd door de slagploeg nog eenmaal getraind in de voorbereiding op het tweede vriendschappelijke duel van Oranje. Bij deze training werd gebruikt gemaakt van speciale tubes.

Fotoverslag trainingskamp
Het Nederlandse honkbalteam verblijft nu al enkele dagen op Curaçao. Inmiddels heeft ook de Amerikaan Davey Johnson zich al bij de ploeg in Willemstad gevoegd. Bekijk hier een fotoverslag met foto's van de eerste wedstrijd en de rustdag.

Oefenzege Nederland op Curaçao
Het Nederlandse honkbalteam heeft zijn eerste wedstrijd op Curaçao gewonnen. Tegen een selectie van spelers uit Curaçao was Oranje met 5-1 te sterk. De Nederlandse honkbalploeg verblijft momenteel in Willemstad voor een trainingskamp in de voorbereiding op de Olympische Spelen later dit jaar.

Fotoverslag eerste deel trainingskamp Nederland
Het Nederlandse honkbalteam heeft zijn eerste deel van het trainingskamp afgesloten met een wedstrijd tegen een selectie uit Curaçao. De dagen voor de wedstrijd bereidde de ploeg zich gedegen voor op het treffen met de thuisclub. Bij de trainingen was ook Randall Simon aanwezig. De speler kwam afgelopen seizoen voor de Chicago Cubs uit in de Major League. Bekijk hier een uitgebreid fotoverslag.

Davey Johnson terug bij Oranje
Davey Johnson keert vandaag terug bij het Nederlandse team. Afgelopen zomer won de Amerikaanse coach met Oranje de Europese titel. Hij nam tijdelijk de plaats in van bondscoach Robert Eenhoorn. Tijdens dit trainingskamp voegt hij zich opnieuw bij de ploeg. Bovendien was Major League-speler Randall Simon gisteren bij de training van het nationale team aanwezig.

Veel belangstelling voor Nederland op Curaçao
De belangstelling voor het Nederlandse trainingskamp op Curaçao is groot. Op affiches worden de wedstrijden van Oranje aangekondigd en in het Tio Daou Ballpark in Willemstad zijn behalve de honkballers ook veel fotografen en verslaggevers aanwezig. De Nederlandse cameraploeg van de NOS maakt televisieopnames voor Studio Sport. Veel aandacht voor dit randgebeuren hebben de internationals niet. Er moet hard getraind worden.

Fotoverslag trainingskamp
De eerste dagen van het trainingskamp op Curaçao heeft het Nederlandse team onder andere deelgenomen aan een galadiner en een boottocht. Natuurlijk moest er ook getraind worden. Bekijk hier drie foto's van de eerste dagen op Curaçao.

Andruw Jones in actie
De eerste paar dagen van het trainingskamp van het Nederlandse team op Curaçao is ook Andruw Jones aanwezig. De sterspeler van de Atlanta Braves traint met Oranje mee en is ook bij de overige activiteiten van de Nederlandse internationals aanwezig. Bekijk hier drie foto's van de training van Andruw Jones in Willemstad.

Trainingskamp Oranje begonnen
De achtdaagse trainingsstage van het Nederlandse team is begonnen. De ploeg heeft inmiddels de eerste training achter de rug. Dinsdag volgt de eerste wedstrijd. Het trainingskamp maakt deel uit van de voorbereiding van het Nederlandse team op de Olympische Spelen.

Andruw Jones aanwezig op trainingskamp Oranje
Atlanta Braves-buitenvelder Andruw Jones is momenteel enkele dagen aanwezig op het trainingskamp van het Nederlandse team. De in Willemstad geboren Major League-ster verblijft momenteel op Curaçao.

Nederland in actie tegen profs
Het Nederlandse honkbalteam zal tijdens het trainingskamp op Curaçao in actie komen tegen profspelers van de Antillen en Aruba. De eerste wedstrijd voor Oranje staat dinsdag op het programma.

Jansen: 'Dit is mijn laatste seizoen'
Zeven inningen lang hield Eelco Jansen ruim anderhalf jaar geleden tijdens de Haarlemse Honkbalweek de Amerikaanse slagploeg in bedwang. Hij bezorgde hiermee Nederland een finaleplaats. Een mooier afscheid kon 'Psycho' zich niet wensen. Na de Honkbalweek beëindigde de rechtshandige werper zijn interlandloopbaan. Aankomende vrijdag vertrekt Nederland voor een trainingskamp naar Curaçao. Inclusief Jansen.

Debutant Bernadina met Oranje naar Curaçao
Roger Bernadina vertrekt aankomende vrijdag met het Nederlandse team naar Curaçao. De speler, die momenteel uitkomt voor de Amerikaanse proforganisatie Montreal Expos, is de enige debutant in de selectie van 26 spelers. Nederland zal op Curaçao een trainingskamp houden.

Trainingskamp Nederland op Curaçao
Het Nederlandse honkbalteam wacht dit jaar een zware klus. Oranje zal het tegen onder meer de toplanden Chinese Taipei, Cuba en Japan moeten opnemen tijdens de Olympische Spelen in het Griekse Athene. De ploeg van bondscoach Robert Eenhoorn is de voorbereiding op het nieuwe seizoen inmiddels begonnen. Over twee weken vertrekt Nederland zelfs naar Curaçao voor een trainingskamp.

Terug