sitemap    
Eindstand Holland Series *
1. DOOR Neptunus3-1
2. Konica Minolta Pioniers1-3
 • Uitslagen Holland Series 
 •  
  Eindstand Promotie/degradatie Series *
  1. Almere Magpies3-2
  2. MediaMonks RCH2-3
 • Uitslagen Promotie/degradatie Series 

 • * Best-of-five

 • Bekijk alle uitslagen 
 • Lees alle wedstrijdverslagen

  Record en titel voor Neptunus

  Ze moesten er in Rotterdam vier jaar op wachten, maar de twaalfde landstitel in de clubhistorie is een feit. In de vierde wedstrijd van de Holland Series won DOOR Neptunus met 4-5 van Konica Minolta Pioniers. Daarmee evenaarde de Rotterdamse ploeg het bijzondere record van de roemruchtige Haarlem Nicols, dat tussen 1965 en 1989 ook al twaalfmaal landskampioen was geworden.
  Auteur: RedactieGeplaatst op: 29-08-2009, 17.45 
  Foto: © Alfred Cop
  Neptunus was heer en meester in Nederland en Europa, toen de ploeg tussen 1999 en 2005 onder meer zeven landstitels en zes Europese clubtitels won. Sinds 2005 bleef een nieuw kampioenschap echter uit. Neptunus wist in de afgelopen drie seizoenen zelfs niet eens de Holland Series meer te bereiken.

  Dit seizoen volgde de ommekeer. Onder leiding van de Belgische hoofdcoach Steve Janssen wonnen de Rotterdamse honkballers eerst de reguliere competitie, waarna het team via een sterke Play-Offs ten koste van Corendon Kinheim ook de Holland Series wist te bereiken. Daarin werd Konica Minolta Pioniers de tegenstander. Deze Hoofddorpse ploeg wacht al sinds 1997 op een nieuwe landstitel. Dat tweede kampioenschap blijft voorlopig uit. Voor de derde keer in vier jaar tijd werd Pioniers in de Holland Series verliezend finalist. In de vierde wedstrijd uit de best-of-five legde DOOR Neptunus beslag op de landstitel. "Wij waren enkele jaren geleden zo gewend aan het winnen. Toen zijn er wat jongens weggegaan en leken de gloriedagen achter ons. Daarom is het zo zoet dat we hebben laten zien dat we het nog kunnen", aldus Neptunus-aanvoerder Jeroen Sluijter voor de microfoon van het NOS-programma Langs de Lijn. Sluijter: "Deze wedstrijd was onvergetelijk."

   Fotoverslag kampioenschap DOOR Neptunus

  Basis

  Foto: © Rien
  Neptunus legde op Sportpark Toolenburg in Hoofddorp de basis voor de overwinning in de achtste inning, toen Sharnol Adriana met volle honken de bal het buitenveld in ramde. Daarop konden Lennart Koster en Benjamin Dille de score gelijktrekken. Niet veel later bracht pinch-runner Andy Leer, in de wedstrijd gekomen voor Adriana, de 4-5 op het scorebord na een tweehonkslag van Jeffrey Arends en een opofferingsslag van Matt McGraw. Die voorsprong gaf Neptunus niet meer uit handen.

  Daarvoor wees alles erop dat Pioniers een vijfde en beslissende wedstrijd uit het vuur wist te slepen. De ploeg scoorde viermaal in de derde, vierde en vijfde inning. Onder meer door een solohomerun van Bart Sabel en één van de twee tweehonkslagen van Mark Duursma dit duel. Daarmee nam de ploeg uit Hoofddorp een 4-2 voorsprong.
  Die voorsprong verdween echter in de achtste inning. Inmiddels had Maarten Mulder op de heuvel het werpen overgenomen van startend werper Roger Kops (5-5-6-1 in zes innings). Hij zag de voorsprong verdwijnen. Closer Robin van Doornspeek moest in de wedstrijd komen om de schade verder te beperken. Daarin slaagde hij. Hij gooide in het restant van het duel nog twee keer drie slag en stond geen hits meer toe.

  Meest Waardevolle Speler

  Foto: © Alfred Cop
  Bij Neptunus bleek de closer echter net zo succesvol. Dushan Ruzic, die komende maand met Australië deelneemt aan het wereldkampioenschap, kreeg eveneens geen honkslag tegen in de laatste twee innngs. Hij gooide drie strikeouts en twee keer vier wijd. Zowel in de achtste als in de negende inning kreeg Pioniers door vier wijd nog wel een loper op de honken, maar in de achtste inning werden op rij Joey Treurniet en Bart Sabel met drie slag aan de kant gezet om een einde aan de slagbeurt te maken. In de negende inning sloot Ruzic vervolgens met een strikeout op Glenn Romney de wedstrijd in stijl af en kon het kampioensfeest van de Rotterdammers beginnen.

  DOOR Neptunus sloeg dit duel negen hits. Benjamin Dille sloeg drie honkslagen in vier slagbeurten. In totaal kwam hij in deze Holland Series tot zeven honkslagen (.467) met twee binnengeslagen punten en zes gescoorde runs. Hij werd daarmee na afloop van de wedstrijd uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler van deze Holland Series.
  Jeffrey Arends produceerde vandaag twee hits. Zowel Dille als Arends sloegen een tweehonkslag. Raily Legito (1 uit 2), Eugene Kingsale (1 uit 3), Matt McGraw (1 uit 3) en Sharnol Adriana (1 uit 4) sloegen de overige honkslagen.
  De slagploeg van Konica Minolta Pioniers kwam tot acht honsklagen, waarvan drie voor Mark Duursma. Ook Jefferson Muzo (1 uit 5), Glenn Romney (1 uit 4), Norbert Lokhorst (1 uit 3), Jeffrey de Vrieze (1 uit 3) en Bart Sabel (1 uit 3) waren succesvol.

  Foto: © Alfred Cop

  Teams 1 2 3 4 5 6 7 8 9 R H E
  DOOR NEPTUNUS 1 0 0 0 1 0 0 3 0 5 9 0
  KONICA MINOLTA PIONIERS 0 0 1 1 2 0 0 0 0 4 8 2

  Werpers DOOR Neptunus:
  Diegomar Markwell (5): 5-4-6-0
  Jorian Van Acker (2): 1-0-2-0
  Dushan Ruzic (2): 3-2-0-0

  Werpers Konica Minolta Pioniers:
  Roger Kops (6+1 man): 5-5-6-1
  Maarten Mulder (1 1/3+1 man): 1-0-3-1
  Robin van Doornspeek (1 2/3): 2-0-0-0

  Meer wedstrijdverslagen over de Holland Series:

 • Neptunus dichtbij landstitel (23-08-2009)
 • Pioniers trekt stand weer gelijk (22-08-2009)
 • Neptunus start met zege (20-08-2009)


  Ga voor play-by-play, statistieken en meer informatie naar:
 • KNBSB Stats
 • Grand Slam Stats & News
 • Honkbalwedstrijden.nl

  Danny Rombley
  Foto: © Rob Jelsma

 • Wordt het opnieuw Amsterdam, of toch weer Kinheim. Of misschien wel een ander team? Welke ploeg beschikt in 2009 over de sterkste selectie? Bekijk de spelers van de verschillende hoofdklasseteams.

   

  Wie is de beste slagman? En welke pitcher gooide de meeste strikeouts? Bekijk de uitgebreide statistieken uit de Nederlandse hoofdklasse met alle cijfers uit alle competitiewedstrijden.

   

  Voor alle uitslagen, verslagen en eindstanden uit de hoofdklasse sinds 2000 kun je terecht in het uitgebreide archief. Hier vind je ook informatie over alle grote internationale evenementen.

   

  04-04: Hudson John Toernooi >>
  09-05: Neptunus - Amsterdam >>
  27-06: Neptunus - Kinheim >>
  24-07: Neptunus - Sparta/F >>
  15-08: Pioniers - Amsterdam >>
  23-08: Neptunus - Pioniers >>