sitemap    
  klik hier voor uitslagen van de reguliere competitie  
Eindstand kampioenspoule   Eindstand promotie/degradatiepoule
1. DOOR Neptunus *)
2. Minolta Pioniers *)
3. Mr. Cocker HCAW *)
4. NTNT Tornado's *)
5. Kinheim
6. Amsterdam Pirates
42-68 (250-78)
42-63 (237-130)
42-58 (229-121)
42-44 (204-206)
42-34 (177-234)
42-28 (145-201)
  1. Kenneth Smit PSV
  2. Ubink en co Almere
  3. Twins
  4. Sparta/Feyenoord
  5. Quick **)
  6. PC Zone RCH **)
20-37 (125-40)
20-25 (80-49)
20-20 (111-104)
20-17 (99-117)
20-13 (82-100)
20-08 (54-141)
alle uitslagen
*) naar Play-Offs
  alle uitslagen
**) volgend jaar in eerste klasse
    

Almere sluit af met tweede plaats

Almere heeft door twee zeges op Sparta/Feyenoord de promotie/degradatiepoule afgesloten met een tweede plaats. Door de twee overwinningen werd Almere onbereikbaar voor Twins. Eerder dit seizoen legde PSV al beslag op de eerste plaats. Hekkensluiter RCH sloot het seizoen af met een overwinning op Quick uit Amersfoort.
Auteur: RedactieGeplaatst op: 21-09-2003 
Terwijl Neptunus en HCAW dit weekeinde waren begonnen aan de Holland Series, begonnen de zes ploegen uit de promotie/degradatiepoule aan het laatste speelweekeinde van dit seizoen.
De strijd om de tweede plaats werd pas in dit laatste weekeinde beslist. Zowel Twins als Almere waren in de race voor deze positie. Sparta/Feyenoord had nog altijd de mogelijkheid om als derde te eindigen.

Direct op zaterdag maakte Almere een einde aan alle onzekerheid. De ploeg had weinig ontzag voor de Rotterdamse honkbalploeg. Zonder al teveel moeite won Almere met 2-12 van Sparta/Feyenoord. Hiermee verzekerde Almere zich van de tweede plaats. Sparta/Feyenoord en Twins eindigden door dit resultaat definitief op de respectievelijk vierde en derde plaats.
Een dag later voegde Almere een twaalfde zege aan zijn totaal toe. De ploeg van de tijdelijke hoofdcoach René Rijst won op eigen veld met 6-2 van Sparta/Feyenoord. Voor de 41-jarige werper Peter Callenbach was het zijn laatste wedstrijd op het hoogste niveau. Eerder kondigde de oud-international al aan na dit seizoen te stoppen.

Teleurstellend slot

Almere verbeterde met de tweede plaats zijn prestatie van een jaar eerder. Toen moest de ploeg namelijk zowel Sparta/Feyenoord, dat dit seizoen een teleurstellend slot kende, als Amsterdam Pirates voor zich laten. Ook Twins verbeterde zichzelf ten opzichte van een jaar eerder. Vorig seizoen eindigden de Brabantse honkballers namelijk op een vierde plaats. Dit weekeinde verzekerde Twins zich van de derde positie.

Zowel zaterdag (4-11) als zondag (6-1) was koploper PSV namelijk te sterk voor Twins. Hierdoor verloor de Brabantse ploeg de kans op de tweede plaats. PSV sloot met de twee overwinningen een opmerkelijk seizoen af. Nadat de ploeg in juni twee punten in de mindering had gekregen doordat onder meer het gras bij de Eindhovense club te hoog was, vertrok niet veel later hoofdcoach Tony Rombley. Op de laatste speeldag van de reguliere competitie verspeelde PSV bovendien deelname aan de kampioenspoule. In de promotie/degradatiepoule ging de ploeg voor de ultieme revanche: ongeslagen de competitie uitspelen. PSV slaagde bijna in deze opzet. Pas in het voorlaatste weekeinde moest PSV voor de eerste keer zijn meerdere erkennen in een tegenstander. Het bleef echter wel bij die ene nederlaag. Tot overmaat van ramp werd aan het einde van het seizoen bovendien besloten om het eerste honkbalteam van PSV terug te trekken voor de hoofdklasse van volgend jaar.

Eerste klasse-clubs

De eerste klasse-clubs Quick en RCH slaagden er dit seizoen niet in promotie naar de hoofdklasse af te dwingen. Quick leek lange tijd aanspraak te kunnen maken op één van de vier hoofdklasseplaatsen. De Amersfoortse ploeg kwam echter net iets te kort en eindigde uiteindelijk op vier punten achterstand van nummer vier Sparta/Feyenoord.
Dat aantal had minder kunnen zijn als Quick op de slotdag van de competitie geen punten had 'verspeeld' tegen RCH. Want waar Quick zaterdag RCH in Heemstede met 0-15 wegspeelde, was RCH een dag later wel de sterkste: 2-4. Het was de eerste overwinning van RCH op Quick in deze promotie/degradatiepoule. Eerder waren de honkballers uit Amersfoort al met 10-0 en 7-9 te sterk voor RCH.

Door de overwinning sloot RCH desondanks de competitie positief af. Tot aan zondag had de ploeg uit Heemstede nog maar drie wedstrijden weten te winnen. Evenals Quick speelt RCH volgend seizoen dus gewoon weer in de eerste klasse. De hoofdklasse gaat door het terugtrekken van PSV volgend seizoen verder met negen ploegen.

Klik hier voor meer wedstrijdverslagen

Slaggemiddelde
Glen Romney (Pioniers) .367
Aaron Merhoff (Pioniers) .365
Dirk van 't Klooster (Neptunus) .350

Binnengeslagen runs
Jeffrey Cranston (HCAW) 37
Dè Flanegin (Pioniers) 34
Evert-Jan 't Hoen (Neptunus) 32
Glen Romney (Pioniers) 32

Homeruns
Evert-Jan 't Hoen (Neptunus) 5
Percy Isenia (Neptunus) 4
Seth La Fera (Neptunus) 2
Gino Henson (HCAW) 2
Aaron Merhoff (Pioniers) 2
Jeffrey Verbij (Kinheim) 2

Gewonnen/verloren
Rob Cordemans (Neptunus) 12-1
Eelco Jansen (Neptunus) 11-2
Richard Orman (Pioniers) 10-2

3-slag
Rob Cordemans (Neptunus) 106
Eelco Jansen (Neptunus) 98
Patrick Beljaards (Kinheim) 84

ERA
Rob Cordemans (Neptunus) 0.93
Richard Orman (Pioniers) 1.37
Eelco Jansen (Neptunus) 1.40

Ook in 2003 beschikte Neptunus over de sterkse selectie. Pioniers en HCAW bleken de belangrijkste outsiders in de hoofdklasse met tien teams. Bekijk de spelers uit de hoofdklasseteams.

 

Even geen wedstrijd? Geen probleem! Je kunt nu gewoon vanachter je eigen computer blijven honkballen, want hier vind je de grootste online verzameling van baseballgames.

 

Test je kennis in de moeilijkste online Honkbalquiz van Nederland. Wat weet jij van het Nederlands team en hoe goed is jouw kennis van prestaties uit de historie van het honkbal?