sitemap    

Rob Cordemans gekozen tot MVP 2011

Met een historisch laag verdiende puntengemiddelde en 146 strikeouts in één seizoen is pitcher Rob Cordemans in zijn achttiende seizoen nog altijd een klasse apart. Tijdens de verkiezing voor de Honkbalsite Awards werd de speler van L&D Amsterdam door de bezoekers van de Nederlandse honkbalsite dan ook uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler.
Auteur: Rogier van ZonGeplaatst op: 09-11-2011, 22.00 
Bryan Engelhardt De uitverkzieing van Rob Cordemans kan nauwelijks een verrassing worden genoemd. De pitcher van L&D Amsterdam, die in zijn achttien jaar durende hoofdklasseloopbaan door de KNBSB al vijfmaal (1999, 2002, 2003, 2005 en 2008) werd uitgeroepen tot Beste Werper, speelde dit jaar één van zijn beste seizoenen ooit. Hij sloot de reguliere competitie af met een verdiende puntengemiddelde van 0.31. Dit is de laagste ooit in de hoofdklasse. Hij verloor zijn eerste wedstrijd van het seizoen, maar bleef hierna in zijn overige veertien wedstrijden ongeslagen. Daarvan won hij er elf. In 103 1/3 innings kwam Cordemans tot 146 keer drie slag en slechts tien keer vier wijd.

Cordemans, die al in 1994 zijn debuut in de hoofdklasse maakte, werd door de bezoekers niet alleen gekozen tot Meest Waardevolle Speler, maar bovendien ook tot beste rechtshandige werper. Dat gebeurde door maar liefst 88 procent van de stemmen. Niet eerder in de historie van de Honkbalsite Awards werd een speler met zo'n hoog percentage gekozen voor een positie in het All Star Team.
De afgelopen weken kregen de bezoekers van de Nederlandse honkbalsite de kans om hun All Star Team samen te stellen. Bezoekers uit binnen- en buitenland gaven hier gehoor aan. Ook spelers en coaches uit de hoofdklasse brachten hun stem uit. Uiteindelijk werd met deze stemmen voor de negende keer het All Star Team samengesteld.

Debutant

Daarin zit dit jaar maar één debutant. Voor de eerste keer maakt Roeland Henrique deel uit van het All Star Team. De speler van L&D Amsterdam verdiende met dertig procent van de stemmen een nominatie als beste tweede honkman. Opmerkelijk genoeg kreeg hij vorig jaar bij zijn eerste nominatie nog slechts vier procent van de stemmen. Henrique speelde zich dit jaar wel in de kijker met een slaggemiddelde van .291, negentien gestolen honken en slechts twee veldfouten in de reguliere competitie. Dwayne Kemp (23 procent) en Benjamin Dille (22 procent) volgden op de tweede en derde plaats. Het is daarmee voor het eerst sinds 2007 dat Dille niet het tweede honk bezet in het All Star Team.

Drie spelers keerden na een afwezigheid terug in het All Star Team. Danny Rombley na één jaar afwezigheid. Percy Isenia en Vince Rooi keren voor het eerst sinds 2008 weer terug. Vince Rooi was in 2008 nog de beste derde honkman, maar werd nu met 43% van de stemmen gekozen voor de positie van korte stop. Hij troefde daarmee Michael Duursma (17%) en Dwayne Kemp (16%) af. Percy Isenia vervangt Jeffrey Arends op het eerste honk. Arends kreeg, evenals Bryan Engelhardt zeventien procent van de stemmen. Voor Isenia kwam 39 procent van de stemmen binnen.
Roeland Henrique: de enige debutant
Roeland Henrique: de enige debutant.
Foto: © Rob Jelsma
Danny Rombley won de nek-aan-nek race om de titel beste midvelder van Shaldimar Daantji. De buitenvelder van DOOR Neptunus, die vorig jaar nog wel het midveld bezette in het All Star Team, kreeg 28 procent van de stemmen. Daarmee had hij vijf procent minder dan Rombley.

Hofleverancier

Hofleverancier werd landskampioen L&D Amsterdam. De Amsterdamse formatie van hoofdcoach Charles Urbanus heeft vijf spelers in het All Star Team. Verliezend finalist DOOR Neptunus volgt met drie spelers. Corendon Kinheim (twee spelers) en UVV (één speler) maken het sterrenteam compleet. Naast Cordemans, Henrique, Isenia en Rooi kreeg ook L&D Amsterdam-speler Sidney de Jong een plek in het All Star Team. Daarmee blijft de honkballer uit Almere de enige speler die nog elk jaar bij de Honkbalsite Awards werd geselecteerd voor het All Star Team. Dat gebeurde zeven keer als beste catcher en viermaal als beste aangewezen slagman. De Jong kreeg 78 procent van de stemmen. Jason Halman (Corendon Kinheim) volgde met elf procent op ruime afstand.

Dirk van 't Klooster keert voor de achtste keer in negen jaar tijd terug in het buitenveld van het All Star Team. Tweemaal was hij de beste midvelder. In de overige jaren werd hij gekozen als beste rechtsvelder in de hoofdklasse. Dit jaar kreeg Van 't Klooster op deze positie de voorkeur boven Bas de Jong en Nik Gumeson. Eugene Kingsale keerde voor het derde jaar op rij terug in het linksveld. De speler van DOOR Neptunus kreeg 26 procent van de stemmen. En dat was ruim voldoende om Danny Rombley (UVV) en Kenny Berkenbosch (L&D Amsterdam) voor te blijven.
Zijn ploeggenoten Diegomar Markwell en Raily Legito bereikten het All Star Team als beste linkshandige pitcher en beste derde honkman. Markwell verdiende zijn vierde uitverkiezing op rij door 67 procent van de stemmen. En dat was veel meer dan Vaessen Pioniers-pitcher Jan Rehaçek (tien procent) en Corendon Kinheim-werper Patrick Beljaards (zes procent). Legito kreeg 44 procent van de stemmen. Vince Rooi en Rashid Gerard volgden elk met zeventien procent.

Na vier jaar Sidney de Jong en drie jaar Fausto Alvarez heeft Bryan Engelhardt nu al twee keer op rij de titel beste slagman op zijn naam staan. De speler van Corendon Kinheim kreeg 53 procent van de stemmen.

MVP 2011:
Rob Cordemans (L&D Amsterdam)
 
Linkshandige pitcher:
Diegomar Markwell (DOOR Neptunus)
 
Rechtshandige pitcher:
Rob Cordemans (L&D Amsterdam)
 
Catcher:
Sidney de Jong (L&D Amsterdam)
 
Eerste honkman:
Percy Isenia (L&D Amsterdam)
 
Tweede honkman:
Roeland Henrique Jr. (L&D Amsterdam)
 
Derde honkman:
Raily Legito (DOOR Neptunus)
 
Korte stop:
Vince Rooi (L&D Amsterdam)
 
Linksvelder:
Eugene Kingsale (DOOR Neptunus)
 
Midvelder:
Danny Rombley (UVV)
 
Rechtsvelder:
Dirk van 't Klooster (Corendon Kinheim)
 
Aangewezen slagman:
Bryan Engelhardt (Corendon Kinheim)
 
      

  • Bekijk hier nog eens de uitslag van 2010!
  • Bekijk hier nog eens de uitslag van 2009!
  • Bekijk hier nog eens de uitslag van 2008!
  • Bekijk hier nog eens de uitslag van 2007!
  • Bekijk hier nog eens de uitslag van 2006!
  • Bekijk hier nog eens de uitslag van 2005!
  • Bekijk hier nog eens de uitslag van 2004!
  • Bekijk hier nog eens de uitslag van 2003!