sitemap    

Engelhardt uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler

Bryan Engelhardt is de grote winnaar geworden van de Honkbalsite Awards 2010. De speler van Corendon Kinheim keerde als aangewezen slagman niet alleen voor het eerst sinds 2003 weer terug in het All Star Team, maar werd door de bezoekers van de Nederlandse honkbalsite bovendien uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler van het seizoen 2010. Hij troefde daarmee met het kleinst mogelijke verschil Sidney de Jong, winnaar in 2008 én 2009, af.
Auteur: RedactieGeplaatst op: 05-12-2010, 23.00 
Bryan Engelhardt Het All Star Team 2010 kent dit jaar twee debutanten, terwijl twee andere spelers hun rentree maken. Daarnaast is het team samengesteld uit maar liefst zeven spelers van landskampioen Neptunus. Bryan Engelhardt moest zeven jaar wachten om terug te keren in het All Star Team. In 2003 werd hij verkozen tot beste midvelder. Toen nog als speler van PSV. Dit jaar leidde hij in dienst van Corendon Kinheim de hoofdklasse in honkslagen (57), binnengeslagen punten (36), homeruns (6) en gestolen honken (16). Dat leverde hem de uitverkiezing tot beste aangewezen slagman op.
Daarmee heeft het All Star Team een nieuwe aangewezen slagman gekregen. De afgelopen drie jaar werd de Cubaanse veteraan Fausto Alvarez door de bezoekers van de Nederlandse honkbalsite gekozen. Maar na zijn vertrek van een jaar geleden naar Overgangsklasser UVV heeft Engelhardt nu het stokje overgenomen.

Daarnaast werd Engelhardt uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler. Hij is daarmee de opvolger geworden van Glenn Romney (2003), Gregory Halman (2004), Dirk van 't Klooster (2005 en 2006), Fausto Alvarez (2007) en Sidney de Jong (2008 en 2009). Na Halman en Van 't Klooster is het de derde keer dat een speler van Kinheim is uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler.

Succes

Dirk van 't Klooster maakte het succes voor Kinheim compleet. De buitenvelder van de Haarlemse club werd eveneens opgenomen in het All Star Team. Ook voor hem betekende dit een terugkeer in het sterrenteam. Een jaar geleden had Bas de Jong de rechtsvelder na zes seizoenen nog uit het All Star Team gehouden. In die zes jaar werd Van 't Klooster bovendien tweemaal uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler. Ook dit jaar werd het een nek-aan-nek race tussen Van 't Klooster (36 procent van de stemmen) en Bas de Jong (25 procent van de stemmen). Ditmaal werd deze in het voordeel beslist van de speler van Corendon Kinheim.

De twee debutanten zijn beiden afkomstig van hofleverancier Neptunus. Dit zijn midvelder Shaldimar Daantji en korte stop Jeroen Sluijter. Vooral de uitverkiezing van Sluijter is bijzonder. De 35-jarige international zette aan het einde van dit seizoen een punt achter zijn indrukwekkende spelersloopbaan en gaat het komende seizoen aan de slag als jeugdcoach bij het Rotterdamse Neptunus, de club waar hij het grootste deel van zijn carrière voor uitkwam. Vorig jaar eindigde Sluijter nog achter Michael Duursma, maar dit jaar passeerde hij de speler van Pioniers in het klassement. Sluijter kreeg 41 procent van de stemmen, Duursma twintig procent. De nieuwe Nederlandse profhonkballer Nick Urbanus moest het stellen met een derde plaats (zeventien procent).
Shaldimar Daantji, de andere debutant, timmerde dit seizoen flink aan de weg. Hij debuteerde voor het Nederlands team en eindigde het seizoen met een slaggemiddelde van .306. Met 44 procent van de stemmen werd hij uiteindelijk gekozen als beste midvelder uit de hoofdklasse.

Groot verschil

Jeroen Sluijter
Foto: © Rob Jelsma
Naast rechtsvelder Dirk van 't Klooster en midvelder Shaldimar Daantji maakte Eugene Kingsale het buitenveld compleet. Als linksvelder keerde de voormalig Major Leaguer voor de tweede keer terug in het All Star Team. Linksvelder Kingsale (53 procent) versloeg met groot verschil Bryan Engelhardt (11 procent) en Rafael Jozefa (10 procent). Voor alle drie de buitenveldposities kwam Danny Rombley net te kort. Als linksvelder eindigde Rombley als vierde, voor de positie van rechtsvelder als derde. Als midvelder kwam de nieuwe aanwinst van UVV de minste stemmen tekort, waardoor hij met 28 procent als tweede eindigde. Hierdoor ontbreekt Rombley voor het eerst sinds 2004 in het All Star Team.

Daantji en Kingsale zijn in het All Star Team vergezeld van Neptunus-ploeggenoten Diegomar Markwell, Jeffrey Arends, Benjamin Dille en Raily Legito. Jeffrey Arends werd met dertig procent door de bezoekers gekozen tot beste eerste honkman. Hij kreeg de voorkeur boven Percy Isenia (23 procent) en Bryan Engelhardt (16 procent). Arends werd ook in 2007 en 2009 uitgeroepen tot beste eerste honkman. Dit jaar echter met een aanzienlijk kleiner verschil dan vorig seizoen.
Voor het tweede honk viel andermaal de keuze op de Belgische international Benjamin Dille. Waar de speler van Neptunus vorig jaar nog de strijd aan moest gaan met Zaïr Koeiman, kwam de concurrentie ditmaal van ploeggenoot Dwayne Kemp. Maar met 45 procent van de stemmen is Dille voor de derde keer op rij opnieuw opgenomen in het All Star Team. Kemp bleef steken op 25 procent.

Kampioensduo

Raily Legito (Neptunus), Vince Rooi (L&D Amsterdam), Mervin Gario (Pioniers) en Rodney Michel (Corendon Kinheim) waren de enige hoofdklassers met meerdere stemmen voor de positie van beste derde honkman. Vorig jaar werd dit nog een strijd tussen Legito en Rooi en ook nu deden de twee spelers nauwelijks voor elkaar onder. Uiteindelijk was het echter opnieuw Legito, die de meeste stemmen ontving. Voor de vijfde keer is hij daardoor opgenomen in het All Star Team. De eerste drie keer nog als korte stop, maar nu voor de tweede maal als derde honkman. Legito ontving 63 procent van de stemmen.

De beste pitchers werden de rechtshandige Rob Cordemans en lefty Diegomar Markwell. Voor de derde keer op rij en de vierde keer in totaal werden Diegomar Markwell en Rob Cordemans samen als beste werper uitgeroepen. Voor Cordemans betekende dat al weer zijn zesde verkiezing. Concurrentie ondervond de rechtshandige pitcher van L&D Amsterdam vooral van Neptunus-spelers Leon Boyd en Dushan Ruzic, maar hij liet het kampioensduo op grote achterstand. Cordemans ontving 57 procent van de stemmen.
Markwell had een jaar geleden nog de nodige concurrentie van André Hughes en Adam Blackley. Maar met het vertrek van dit tweetal was de vierde verkiezing op rij en de vijfde in totaal geen verrassing meer. Markwell kreeg maar liefst 84 procent van de stemmen en kon daarmee rekenen op de meeste stemmen voor één positie. De nummer twee werd Rik Geestman, die het moest doen met vijf procent van de stemmen.

Bijzonder record

Met de uitverkiezing van Bryan Engelhardt als Meest Waardevolle Speler is een einde gekomen aan de reeks van L&D Amsterdam-speler Sidney de Jong. Hij werd in 2008 en 2009 door de bezoekers van de Nederlandse honkbalsite uitgeroepen tot beste speler van de hoofdklasse. Alleen Dirk van 't Klooster werd eerder al eens tweemaal gekozen tot MVP. Niettemin keerde De Jong dit jaar wel opnieuw terug in het All Star Team. Wederom als beste catcher. Zodoende heeft de international nog altijd een bijzonder record in handen. Hij is namelijk de enige speler die bij alle verkiezingen voor de Honkbalsite Awards deel heeft uitgemaakt van het All Star Team.

Na verkiezingen als beste aangewezen slagman in 2003 en 2004 is Sidney de Jong nu al zes jaar op rij de beste catcher van Nederland. De Jong versloeg met 59 procent van de stemmen concurrenten Jason Halman (21 procent) en Martijn Meeuwis (negen procent).
Bekijk hieronder de uitslag van de verkiezing voor het All Star Team en MVP. De club achter de naam van de speler, is het team uit het seizoen 2010.

MVP 2010:
Bryan Engelhardt (Corendon Kinheim)
 
Linkshandige pitcher:
Diegomar Markwell (DOOR Neptunus)
 
Rechtshandige pitcher:
Rob Cordemans (L&D Amsterdam)
 
Catcher:
Sidney de Jong (L&D Amsterdam)
 
Eerste honkman:
Jeffrey Arends (DOOR Neptunus)
 
Tweede honkman:
Benjamin Dille (DOOR Neptunus)
 
Derde honkman:
Raily Legito (DOOR Neptunus)
 
Korte stop:
Jeroen Sluijter (DOOR Neptunus)
 
Linksvelder:
Eugene Kingsale (DOOR Neptunus)
 
Midvelder:
Shaldimar Daantji (DOOR Neptunus)
 
Rechtsvelder:
Dirk van 't Klooster (Corendon Kinheim)
 
Aangewezen slagman:
Bryan Engelhardt (Corendon Kinheim)
 
      

  • Bekijk hier nog eens de uitslag van 2009!
  • Bekijk hier nog eens de uitslag van 2008!
  • Bekijk hier nog eens de uitslag van 2007!
  • Bekijk hier nog eens de uitslag van 2006!
  • Bekijk hier nog eens de uitslag van 2005!
  • Bekijk hier nog eens de uitslag van 2004!
  • Bekijk hier nog eens de uitslag van 2003!