sitemap    

De Jong gekozen tot MVP 2008

Het All Star Team, dat elk jaar na afloop van het seizoen wordt samengesteld door de bezoekers van de Nederlandse honkbalsite, is op zes van de elf plekken gewijzigd. Grote winnaar dit jaar werd Sidney de Jong. De catcher van Amsterdam werd niet alleen uitgeroepen tot beste catcher, maar bovendien tot Meest Waardevolle Speler van het seizoen 2008. Hij volgt daarmee zijn ploeggenoot Fausto Alvarez op.
Auteur: RedactieGeplaatst op: 09-11-2008, 20.00 
Sidney de Jong Alweer voor het zesde jaar op rij konden de bezoekers van de Nederlandse honkbalsite afgelopen weken hun stem uitbrengen op de beste spelers van het afgelopen seizoen. Onder de vele deelnemers, die hun stem uitbrachten, was opnieuw een groot aantal spelers en coaches uit de hoofdklasse. Daarmee is weer een zeer representatief All Star Team samengesteld.

De samenstelling van het All Star Team is voor een deel weer bepaald door het veroveren van de landstitel door Amsterdam vorige maand. In drie wedstrijden op rij werd titelverdediger Kinheim verslagen. Die klap dreunt nu nog altijd door in het All Star Team, want waar Kinheim vorig jaar nog met vijf spelers was vertegenwoordigd, zijn dat er nu nog maar drie. Daarmee is Kinheim niet alleen meer hofleverancier, maar moet de Haarlemse club deze titel delen met landskampioen Amsterdam, die eveneens drie spelers heeft voor het All Star Team.

Debutant

De Amsterdamse succesploeg van hoofdcoach Rikkert Faneyte levert bovendien één debutant voor het sterrenteam. Linksvelder Wesley Connor werd voor het eerst geselecteerd. Connor speelde zijn eerste reguliere competitie sinds de start van de Honkbalsite Awards en werd meteen beloond met een plaats in het All Star Team. Naast Connor telt het team nog een debutant, namelijk Neptunus-speler Benjamin Dille. Hij werd gekozen als beste tweede honkman. Eerder viel deze eer ook al Evert-Jan 't Hoen (2003, 2004 en 2005), Roel Koolen (2006) en René Cremer (2007) ten deel.
Heel even leek een derde debutant voor een machtsovername te zorgen, maar in de strijd om de beste rechtsvelder moest Bas de Jong het met slechts enkele stemmen verschil afleggen tegen Dirk van 't Klooster, die daarmee voor het zesde jaar op rij werd gekozen tot beste rechtsvelder.

Met Dirk van 't Klooster is er nog een tweede speler op rij, die elk jaar deel heeft uitgemaakt van het All Star Team van de Nederlandse honkbalsite. Voor de zesde keer op rij is Sidney de Jong uitgekozen als beste speler. In 2003 en 2004 was dat nog als aangewezen slagman. De afgelopen vier jaar is hij steevast gekozen als beste catcher. Ook dit jaar had De Jong van de concurrentie niets te vrezen. Hij werd op zijn positie met het grootste verschil gekozen.
Nu werd De Jong echter niet alleen uitgeroepen tot beste catcher, maar bovendien tot Meest Waardevolle Speler. Zijn prestaties voor landskampioen Amsterdam waren voor de bezoekers van de Nederlandse honkbalsite reden genoeg De Jong deze eretitel toe te kennen. Daarmee neemt De Jong deze over van zijn ploeggenoot Fausto Alvarez, die vorig jaar werd uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler.

Mooiste honkbalmoment

"Ik vind het een hele eer om te horen dat de bezoekers, de fans van het honkbal, mij hebben verkozen tot MVP", laat De Jong weten. "Niets is mooier om op die wijze geëerd te worden door de mensen die ook zoveel betekenen voor het spelletje. Dit was ook zeker één van mijn betere jaren, maar er is nog genoeg ruimte om nog meer te verbeteren. Maar gelukkig was ik niet de enige in het team met een goed jaar. We zijn samen als team gegroeid en hebben iets bereikt wat nu één van mijn mooiste honkbalmomenten is."

Rob Cordemans
Foto: © Rob Jelsma
Daarmee doelt De Jong op het kampioenschap voor zijn ploeg in de hoofdklasse. De Jong had daar een groot aandeel in met 49 honkslagen (.360), 28 binnengeslagen punten en 38 gescoorde runs. Alleen Mark Duursma (.387) eindigde dit seizoen met een beter slaggemiddelde in de hoofdklasse. De Jong: "Statistieken ben ik niet mee bezig. Je helpt je team op een zo goed mogelijke manier. Zo heeft iedereen in een team een taak. Je doet het samen, en als je dat doet, gebeuren er mooie dingen." Dat werd dit jaar duidelijk in Amsterdam. "Dit was een gigantisch mooi seizoen. Het kampioenschap is natuurlijk iets wonderbaarlijks. Voor de eerste keer in mijn carrière en dan ook voor de club waar ik debuteerde in de hoofdklasse. Dat is gewoon super!"

Verschuiving

Ook bij de pitchers was een verschuiving te zien. In 2007 nam de rechtshandige werper Leon Boyd de titel voor beste pitcher over van Rob Cordemans, die in 2006 nog de beste was. Nu heeft Cordemans de verhoudingen weer rechtgezet. Voor Cordemans is het een bekroning op een ijzersterk jaar. Na twee mindere seizoenen in dienst van ADO leefde hij opnieuw op in het uniform van Sparta/Feyenoord. Dat bleef ook de bezoekers van de Nederlandse honkbalsite niet onopgemerkt. "Het is altijd leuk om te horen als honkballiefhebbers vinden dat jij het beste jaar hebt gedraaid", reageert Cordemans op zijn uitverkiezing. "Dit was zeker één van de beste seizoenen uit mijn leven. Zeker de tweede helft ging als een trein. Hoop K's, laag ERA, altijd leuk toch?"
Het verschil met vorig seizoen, toen Cordemans eerst nog begon aan een Taiwanees profavontuur, was groot. Cordemans: "Vorig jaar kwam ik terug uit Taiwan met een pijnlijke nek. Die is heel het jaar niet meer weggegaan. Om het nu allemaal daar aan te wijten, zou ook niet eerlijk zijn, want heel veel zin had ik ook niet meer om te honkballen de eerste weken dat ik terug was. Dat kwam naderhand wel weer terug gelukkig. Dit seizoen had ik er vanaf het begin al meteen veel zin in, dus ik wist dat het een ander jaar zou worden."

En dat werd het. Cordemans won negen wedstrijden en verloor geen enkele keer. "Zoveel mogelijk potten winnen staat natuurlijk heel leuk achter je naam, maar de meeste pitchers kijken toch het eerst naar hun verdiende puntengemiddelde. Daar hebben zij de meeste controle over. Hoe lager hoe beter." En dat gold ook voor Cordemans dit seizoen, die met een ERA van 0.86 de laagste van de hele hoofdklasse had.
"Het is een heel leuk seizoen geweest", blikt Cordemans terug. "Sparta is me goed bevallen. Na ADO toch weer iets anders. Leuke groep. Alleen misten we een sterke buitenlandse starter. Dat zal dit jaar toch een prioriteit moeten zijn, willen we de laatste vier halen."

Afwezigheid

Voor Cordemans was het zijn vierde nominatie in totaal. Ook Percy Isenia keerde na een jaar afwezigheid weer terug in het All Star Team. De eerste honkman van Sparta/Feyenoord verving met zijn vierde selectie Neptunus-speler Jeffrey Arends op het eerste honk. Korte stop Michael Duursma keert na een langere afwezigheid terug in het All Star Team. Hij werd voor het laatst in 2005 uitgeroepen tot beste korte stop. In de andere jaren ging deze titel naar Ralph Milliard (2003) en Raily Legito (2004, 2006 en 2007).
Linkshandige werper Diegomar Markwell, derde honkman Vince Rooi, midvelder Danny Rombley en aangewezen slagman Fausto Alvarez keerden terug in het All Star Team. Voor Rooi en Alvarez was het hun tweede selectie. Voor Markwell zijn derde en voor Rombley zijn vierde keer.

Bekijk hieronder de uitslag van de verkiezing voor het All Star-team en MVP. De club achter de naam van de speler, is het team uit het seizoen 2008.

MVP 2008:
Sidney de Jong (Amsterdam)
 
Linkshandige pitcher:
Diegomar Markwell (Neptunus)
 
Rechtshandige pitcher:
Rob Cordemans (Sparta/Feyenoord)
 
Catcher:
Sidney de Jong (Amsterdam)
 
Eerste honkman:
Percy Isenia (Sparta/Feyenoord)
 
Tweede honkman:
Benjamin Dille (Neptunus)
 
Derde honkman:
Vince Rooi (Kinheim)
 
Korte stop:
Michael Duursma (Pioniers)
 
Linksvelder:
Wesley Connor (Amsterdam)
 
Midvelder:
Danny Rombley (Kinheim)
 
Rechtsvelder:
Dirk van 't Klooster (Kinheim)
 
Aangewezen slagman:
Fausto Alvarez (Amsterdam)
 
      

  • Bekijk hier nog eens de uitslag van 2009!
  • Bekijk hier nog eens de uitslag van 2007!
  • Bekijk hier nog eens de uitslag van 2006!
  • Bekijk hier nog eens de uitslag van 2005!
  • Bekijk hier nog eens de uitslag van 2004!
  • Bekijk hier nog eens de uitslag van 2003!

    Meer nieuws