sitemap    

Glenn Romney gekozen tot MVP

De bezoekers van de Nederlandse honkbalsite hebben Glenn Romney verkozen tot Meest Waardevolle Speler van de Nederlandse hoofdklasse. De buitenvelder van Pioniers en het Nederlandse team kaapte de prijs net weg voor Neptunus-speler Rob Cordemans en PSV'er Raily Legito. Cordemans werd wel gekozen tot werper voor het All Star-team.
Auteur: RedactieGeplaatst op: 25-11-2003, 09.45 
De afgelopen weken hadden de bezoekers van de Nederlandse honkbalsite de kans om hun MVP en All Star-team van spelers uit de hoofdklasse kenbaar te maken. Hierop werd massaal gereageerd. Uiteindelijk kreeg Glenn Romney de meeste stemmen voor de titel MVP. De tien posities in het Nederlandse All Star-team werden voornamelijk verdeeld tussen de verschillende internationals van Neptunus en HCAW.

Romney verdiende de verkiezing als MVP vooral door zijn aanvallende kwaliteiten van dit seizoen. De international was het afgelopen jaar de beste slagman. Hij produceerde 51 hits (.367), scoorde 29 punten en sloeg 32 ploeggenoten over de thuisplaat. Mede hierdoor werd Romney eind augustus door bondscoach Robert Eenhoorn opgeroepen voor het Nederlandse team.

Gefocust

De international speelde dit seizoen voor het tweede jaar in het tenue van Pioniers. Sinds Romney de overstap van HCAW naar de ploeg uit Hoofddorp heeft gemaakt, presteert hij steeds beter: "Vorig jaar draaide ik al goed. Ik zat toen lekker in mijn vel. Ik heb dat dit jaar door kunnen zetten."
Uiteindelijk werd hij hierdoor niet alleen door de bezoekers van de Nederlandse honkbalsite uitgeroepen tot MVP, maar werd hij ook de beste slagman in de hoofdklasse. In een strijd met zijn Amerikaanse ploeggenoot Aaron Merhoff eindigde Romney uiteindelijk toch met het hoogste slaggemiddelde. Zijn slaggemiddelde was dit seizoen echter niet het allerbelangrijkste.

Romney: "Mensen om je heen zijn wel bezig met het feit dat je de beste slagman kan worden. Maar ik was voornamelijk met Pioniers bezig. We hadden tot het laatste moment kans op de eerste plaats. Hierop had ik mij dan ook gefocust."
Met Pioniers miste hij echter net aan de eerste plaats in de reguliere competitie. De slagtitel veroverde Romney wel. Bovendien werd hij vlak voor het wereldkampioenschap op Cuba toegevoegd aan de selectie van het Nederlandse team. "Toen ik aan het begin van het seizoen niet bij de selectie zat, dacht ik dat het voorbij was. Daardoor was het een extra grote verrassing toen ik alsnog werd opgeroepen. Het was hierdoor een leuke afsluiting van het seizoen!"

Nek-aan-nek race

Aan zijn lijstje met prestaties kan nog een titel worden toegevoegd nu de bezoekers van de Nederlandse honkbalsite hem hebben uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler van het seizoen 2003. "Het is hartstikke leuk dat ik deze titel heb gekregen", beseft Romney zich. "Bij MVP draait het toch om meerdere kanten van het honkbal. Dan betekent het dat ik zowel aanvallend als defensief een steentje heb bijgedragen."

In een nek-aan-nek race versloeg Romney bij de verkiezing voor MVP Rob Cordemans en Raily Legito. Helemaal met lege handen blijft Cordemans echter niet. Hij werd wel gekozen tot werper voor het All Star-team. Cordemans verdiende de verkiezing door zijn uitstekende heuvelprestaties. In 106 inningen wierp hij 106 keer drie slag. Hij won twaalf wedstrijden en verloor er slechts één. De international eindigde hiermee op een verdiende puntengemiddelde van 0.93. Zowel wat betreft verdiende puntengemiddelde, het winpercentage en het aantal keer drie slag was Cordemans dit jaar in de hoofdklasse het sterkste.
Cordemans kreeg veruit de meeste stemmen (46%). Op grote afstand volgden Eelco Jansen op de tweede (11%) en Patrick de Lange op de derde plaats (9%).

Jurjan Koenen

Opmerkelijke naam in het Nederlandse All Star-team is Jurjan Koenen. De speler van HCAW is de enige speler in deze ploeg, die dit seizoen niet is geselecteerd voor het Nederlandse team. Desondanks is hij volgens de bezoekers van de Nederlandse honkbalsite wel de beste derde honkman uit de hoofdklasse.
"Het is fantastisch om gekozen te worden als de beste in iets", aldus Koenen. "Zeker als je daar al zolang en zoveel mee bezig bent. Aan de andere kant is Nederland een klein land en is honkbal geen grote sport en dus het aantal 'concurrenten' op je positie is wel gelimiteerd."
Koenen had bij zijn verkiezing tot derde honkman dan ook eigenlijk alleen echt concurrentie van Raily Legito, die dit seizoen vooral als korte stop in actie kwam bij PSV en Oranje. Volgens Koenen is dit ook logisch. "Het gaat op het derde honk vooral om de combinatie van aanval en verdediging. Daarom zie je dat er ook wel een korte stop op deze positie speelt."

Koenen kijkt tevreden op het seizoen terug: "Ik heb afgelopen seizoen redelijk goed gespeeld. Zeker als je naar de cijfers kijkt." Toch kan het volgens de speler van HCAW nog wel altijd beter. "Mijn bereik op het derde honk moet verbeteren. Ik merk dat ik trager word en heb afgelopen seizoen te vaak in de dugout gezeten met de gedachte 'volgens mij had ik die grondbal vroeger wel'."
De derde honkman van HCAW gaat dan ook al een flink aantal jaren mee in de Nederlandse hoofdklasse. "Je niveau handhaven is moeilijk doordat je er veel voor moet doen. Je wordt ouder, werkt voltijd en hebt een gezin. Daarnaast word je zeg maar door gebrek aan jongheid gedwongen meer aan je lichaam te doen. Dat is wel even andere koek dan student zijn en het probleem hebben dat je een weekend wat minder geld hebt om een biertje te kopen."
Hoe lang Koenen nog doorgaat met honkballen weet hij nog niet precies. "Ik bekijk het sinds 2000 per seizoen. Het is moeilijk om afscheid te nemen. Ik wil het nog wel even blijven doen." In ieder geval staat hij volgend seizoen ook weer op zijn vertrouwde stek op het derde honk van de Bussumse Vallei.

Speler van HCAW

Koenen is niet de enige speler van HCAW, die in het All Star-team gekozen werd. Ralph Milliard werd uitgeroepen tot beste korte stop. De voormalig profspeler was dit seizoen in eerste instantie nog geselecteerd voor het Nederlandse team, maar ontbrak op de internationale toernooien. Legito was ook voor deze positie één van de kanshebbers, maar zag opnieuw een speler van HCAW er met de meeste stemmen vandoor gaan. Andere genomineerden voor deze positie waren Jeroen Sluijter (Neptunus) en Michael Duursma (Pioniers). Beide spelers volgden op grote afstand van Milliard en Legito.

Sidney de Jong was de derde HCAW'er met een selectie voor het Nederlandse All Star-team. De speler, die vorig seizoen door de KNBSB nog werd uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler, eiste in een nek-aan-nek race met Pioniers-speler Aaron Merhoff de plek van aangewezen slagman voor zich op.

Dirk van 't Klooster

Dirk van 't Klooster bleek met grote afstand de beste buitenvelder uit de Nederlandse competitie. Hij kreeg zowel voor de positie in het midveld (34%) als in het rechtsveld (41%) de meeste stemmen. Uiteindelijk zagen de bezoekers van de honkbalsite hem toch het liefst in het rechtsveld.
Hierdoor legde Bryan Engelhardt beslag op de positie in het midveld. De speler van PSV, die komend seizoen voor Almere uit zal komen, kreeg op Van 't Klooster na de meeste stemmen (23%). In het linksveld werd opnieuw een Neptuniaan gekozen: Harvey Monte. Ook bij deze positie eindigde Engelhardt op een tweede plaats. Romney eindigde voor alle drie de buitenveldposities op een derde plaats.

De strijd om de posities op het eerste en tweede honk waren weinig spannend. Massaal werden Percy Isenia en Evert-Jan 't Hoen gekozen als respectievelijk eerste en tweede honkman. Beide spelers wonnen afgelopen seizoen met Neptunus zowel de Super Cup, de Europa Cup I en de landstitel.
Isenia kreeg 68% van de stemmen. HCAW-speler Jeffrey Cranston volgde met 11% op de tweede plaats. 't Hoen werd met 58% van de stemmen verkozen tot beste tweede honkman. Lars Koehorst (HCAW) eindigde met 8% als tweede.

Hofleverancier

Behalve Isenia, 't Hoen, Monte en Van 't Klooster werd ook Maikel Benner in het All Star-team gekozen. Hierdoor is Neptunus met zes spelers hofleverancier voor het sterrenteam. Tot het laatste moment was het echter onzeker of Benner ook daadwerkelijk een positie in het sterrenteam zou krijgen. De international had grote concurrentie van Sidney de Jong. Samen kregen de twee catchers van Oranje 71% van de stemmen. Uiteindelijk kwam de catcher van HCAW echter net enkele stemmen te kort.

Bekijk hieronder de uitslag van de verkiezing voor het All Star-team en MVP. Bij elke positie staan de beste drie spelers vermeld. De club achter de naam van de speler, is het team uit het seizoen 2003.

MVP 2003:
1. Glenn Romney (Pioniers)
2. Rob Cordemans (Neptunus)
3. Raily Legito (PSV)

Pitcher:
1. Rob Cordemans (Neptunus)
2. Eelco Jansen (Neptunus)
3. Patrick de Lange (HCAW)

Catcher:
1. Maikel Benner (Neptunus)
2. Sidney de Jong (HCAW)
3. Johnny Balentina (Tornado's)

Eerste honk:
1. Percy Isenia (Neptunus)
2. Jeffrey Cranston (HCAW)
3. Sidney de Jong (HCAW)

Tweede honk:
1. Evert-Jan 't Hoen (Neptunus)
2. Lars Koehorst (HCAW)
3. Ramphis Trinidad (PSV)
3. Norbert Lokhorst (Pioniers)

Derde honk:
1. Jurjan Koenen (HCAW)
2. Raily Legito (PSV)
3. Seth la Fera (Neptunus)

Korte stop:
1. Ralph Milliard (HCAW)
2. Raily Legito (PSV)
3. Jeroen Sluijter (Neptunus)

Linksveld:
1. Harvey Monte (Neptunus)
2. Bryan Engelhardt (PSV)
3. Glenn Romney (Pioniers)

Midveld:
1. Bryan Engelhardt (PSV)
2. Dirk van 't Klooster (Neptunus)
3. Glenn Romney (Pioniers)

Rechtsveld:
1. Dirk van 't Klooster (Neptunus)
2. Harvey Monte (Neptunus)
3. Glenn Romney (Pioniers)

Aangewezen slagman:
1. Sidney de Jong (HCAW)
2. Aaron Merhoff (Pioniers)
3. Percy Isenia (Neptunus)

  • Bekijk hier nog eens de uitslag van 2009!
  • Bekijk hier nog eens de uitslag van 2008!
  • Bekijk hier nog eens de uitslag van 2007!
  • Bekijk hier nog eens de uitslag van 2006!
  • Bekijk hier nog eens de uitslag van 2005!
  • Bekijk hier nog eens de uitslag van 2004!

    Meer nieuws